De klopjacht op beroepsmilitair Jürgen Conings duurde vorig jaar 35 dagen, en bracht een ongezien aantal politieagenten en militairen op de been.
Volledig scherm
PREMIUM
De klopjacht op beroepsmilitair Jürgen Conings duurde vorig jaar 35 dagen, en bracht een ongezien aantal politieagenten en militairen op de been. © Photo News

RECONSTRUCTIE. “Sommige militairen wisten niet goed wat ze moesten doen als ze Jürgen Conings zouden vinden. Alarm slaan? Helpen? Of negeren?”

Drie brieven had hij geschreven, Jürgen Conings. Eén naar zijn vriendin. Eén naar de politie. En één naar het Belgisch leger. Uren eerder die maandag had hij thuis de deur achter zich dicht gedaan. Wat leek op een ochtend als alle andere — nog snel een zoen voor de vrouw die naast hem sliep en naar buiten — werd een vijf weken durende zoektocht naar een zwaar bewapende militair. Stond in zijn brief: “Het maakt mij niet uit of ik sterf of niet. Maar dan zal het op mijn manier zijn.” Reconstructie van een massale zoektocht, te beginnen met een toevallige halve vrije dag die mogelijks het leven van viroloog Marc Van Ranst heeft gered.

  1. EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”

    “Het is net een beerput die open is gegaan”, zegt Bé De Meyer (60), die 16 jaar lief en leed deelde met de in opspraak gekomen Eddy Snelders (65). Deze week kreeg ze een zoveelste slag in haar gezicht. Via de media vernam ze dat hij al op zijn achttiende veroordeeld werd wegens openbare zedenschennis. “Zo pijnlijk”, zegt ze. Want ook dat wist ze niet. Net zoals ze nooit heeft geweten dat Snelders jarenlang hun gezin, familie en vrienden stiekem filmde op het toilet of in de douche. “Het is precies alsof ik iemand anders heb gekend.”
  2. Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
    Jobat

    Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromana­gen”

    Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit.