© Inneke Tengrootenhuysen

Ivan Popovic stelt tentoon in de Markthallen

Ivan Popovic stelt zijn werken van 31 maart tot en met 30 april tentoon in De Markthallen. De expo kreeg de naam IN/tensio.

Inneke Tengrootenhuysen

De abstracte schilderijen van Ivan Popovic brengen rust in de chaos. Of toch niet? Wat Popovic betracht, is “het ongevormde een vorm geven, balast weglaten, zoeken naar de essentie”. Daartoe vertrekt de kunstenaar vanuit de realiteit. Vervolgens ontdoet hij die van zijn herkenbaarheid tot enkel de pure essentie blijft: verflagen in fel groen, rood, kobaltblauw met een hyper strakke lijnvoering die altijd een lichtheid en een openheid vertonen. Op die manier creëert de kunstenaar doeken als vlakken van pure kleur met daarin een fragiele, subtiele vorm. Dan is het aan de toeschouwer om in complete vrijheid deze kleurvlakken, lijnen en vormen te interpreteren.

In zijn meest recente werk beweegt Popovic weg van de ultrastrakke lijnvoering: het resultaat is nerveuzer, licht-geraakter en diffuser. Tegen een monochrome achtergrond ontwaar je een vorm.Is het een bloem, of de herinnering eraan?

Van 31 maart tot en met 30 april 2017 in De MarkthallenOpen alle werkdagen van 9 tot 17 uur en op zondag van 14 tot 17 uur. Toegang is gratis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer