©  EPA-EFE

David Goffin blijft 48ste op ATP-ranking, Elise Mertens kampeert op 33ste plaats

David Goffin blijft 48ste op de ATP-ranking, Elise Mertens behoudt evenzeer haar 33ste plaats op de WTA-ranglijst.

gvdl
Bron: BELGA

David Goffin behoudt maandag de 48ste plaats op de nieuwe wereldranglijst in het mannentennis. Afgelopen week sneuvelde de Belgische nummer 1 in de tweede ronde van het Masters 1.000 in Rome. Goffin zou deze week aantreden in Lyon maar paste vanwege rugproblemen. Hij wil geen risico nemen met het oog op Roland Garros, dat zondag begint.

De Serviër Novak Djokovic won zondag voor de zesde keer de titel in Rome. Hij blijft de ATP-ranking aanvoeren voor de Rus Daniil Medvedev en de Duitser Alexander Zverev. De Griek Stefanos Tsitsipas, verliezend finalist in de hoofdstad van Italië, neemt de vierde plaats over van de Spanjaard Rafael Nadal. Diens landgenoot, het 19-jarige toptalent Carlos Alcaraz, blijft zesde.

Zizou Bergs blijft de tweede Belg op de ranking op plaats 198 (+1), gevolgd door Kimmer Coppejans (278e, -11) en Ruben Bemelmans (304e, -8).

Mertens status quo

Elise Mertens blijft maandag op de 33ste plaats staan in de nieuwe WTA-ranking. De Limburgse hervat deze week na een rustpauze van een maand door een beenblessure de competitie op het toernooi van Straatsburg.

De Poolse Iga Swiatek verlengde zondag haar titel op het WTA 1.000 in Rome en behaalde zo een vijfde toernooizege op rij. De twintigjarige Swiatek verstevigt haar eerste plaats op de wereldranglijst en heeft nu 2.150 punten voorsprong op de Tsjechische Barbora Krejcikova. De Spaanse Paula Badosa behoudt de derde plaats.

De Tunesische Ons Jabeur, verliezend finaliste in Rome, en de Wit-Russische Aryna Sabalenka springen over de Tsjechische Karolina Pliskova en staan respectievelijk zesde en zevende. Het zijn de enige verschuivingen in de top tien.

Alison Van Uytvanck (61e, -1) blijft de Belgische nummer twee voor Maryna Zanevska (65e, +1) en Greet Minnen (84e, -3). (belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer