Vladimir Poetin
Volledig scherm
Vladimir Poetin © AP

Russische Maria woont in Finland en is woedend op Poetin: “Hij spoelt Rusland door de wc en maakt het land kapot”

In Finland wonen ongeveer 80.000 Russen, waaronder ook Maria Taina-Parviainen. Zij is erg boos omwille van de Russische invasie van Oekraïne. Volgens haar is Poetin een terrorist.

24 reacties

  • Jempi Dhondt

    2 jaar geleden
    Als het klopt wat Rusland beweert, namelijk dat de nazi-regering uit Oekraïne haar eigen bevolking afslachten zoals in Boetsja, dan vraag ik mij af waarom ze nog steeds geen bondgenoot gevonden hebben om op het terrein dit onrecht aan te pakken. Waarom vraagt Rusland geen steun voor deze operatie aan de VN? Ik zou in dergelijke operatie verwachten dat je voldoende bewijsmateriaal voorlegt aan de internationale gemeenschap... Het zou hun operatie veel makkelijker maken...
  • patrick smedts

    2 jaar geleden
    poetin is slimmer dan onze leiders bij elkaar. wie gelooft ons nieuws nog?
  • Kelly Verlinden

    2 jaar geleden
    Willy, geen desinformatie verspreiden. Als 90% Russisch gezind was dan was er nu geen oorlog. Die mensen vechten net omdat ze totaal niet Russisch gezind zijn. EN als je het laat vallen dan heeft Rusland vrije toegang tot meer dan twee derde van de graanoogsten ter wereld. We zien nu al wat dat teweeg brengt.
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    In de Donbas spreek ongeveer de helft Russisch, willy zachel. En die zijn niet allemaal voorstander van aansluiting bij Rusland. Er zijn trouwens ook veel gemengde huwelijken tussen Russen en Oekraïners. De afscheidingsbewegingen zijn in het leven geroepen, gefinancierd en bewapend door Rusland.
  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    De tijd is gewoon rijp voor een vervelling van de wereldorde. Ik zie Poetin als een symbool van vernieling, repressie, bruut geweld, geen enkel respect voor eigen burgers. Oekraïene moet de oorlog winnen. Zodat al die andere totaal voorbijgestreefde dictators ook een les krijgen : Assad, Xi-Yinping, de kleuter van Noord-Korea, Bolsonaro EN Erdogan. Iedereen maakt(e) fouten : de VS ook. Maar dit is anno 2022. Oekraïene dwingt iedereen in de spiegel te kijken.