Professor hydrologie Marijke Huysmans (VUB)
Volledig scherm
PREMIUM
Professor hydrologie Marijke Huysmans (VUB) © Belga/Frederik Beyens

INTERVIEW. Professor hydrologie over droogteproblematiek: “Neerslagtekort nu al hoger dan in recordjaar 1976”

Al een paar jaar op rij is er meer droogte en minder water in Vlaanderen. Professor hydrogeologie Marijke Huysmans (VUB) over de klimaatverandering: “De periodes van droogte blijven en dat gaat niet meer veranderen. Zachte, malse regen die doorsijpelt in de grond wordt een kostbaar goud.”

73 reacties

  • emiel wouters

    2 jaar geleden
    wat ge van de natuur neemt, pakt de natuur in veelvoud terug. En wie niet horen wil MOET de gevolgen dragen. En zo begint de natuurlijke selectie. En denk er aan WIJ ZIJN AL VEEL TE LAAT.
  • Henninckx Terry

    2 jaar geleden
    Ligt gewoon aan de overbevolking, die allemaal hun was moeten doen en ook nog eens douchen of een bad nemen.
  • Rudi Geirnaert

    2 jaar geleden
    Inplaats van nu al 20 jaar te zagen over watertekorten bouw een mega ontziltingsinstallatie aan de Noordzee en er is genoeg ,
  • Ingrid van bastelaer

    2 jaar geleden
    Voor de realisatie van nieuwe woningen (8) zijn ze schuin over mij hectoliters grondwater aan het wegzuigen rechtstreeks naar de riolering. Zeker in deze tijden van droogte moeten er toch andere oplossingen zijn om dit water op te vangen en ergens anders terug aan de natuur terug te geven? bv. met waterwagens voor het bewateren van de bomen in de omgeving en/of een grote watertank zodat de mensen uit de omgeving hier gebruik van kunnen maken.
  • Louis Momme

    2 jaar geleden
    Hoeveel Vlaams water exporteren onze frisdrankbedrijven met enorme winsten naar het buitenland?