Iconische ketchupfles van Heinz maakt binnenkort plaats voor nieuwe versie van papier
Kraft Heinz, het meest verkochte ketchupmerk ter wereld, probeert momenteel om flessen op basis van papier te maken. Het wil daarmee het eerste sausmerk ter wereld zijn dat volledig hernieuwbare verpakkingen produceert. Zal de ketchup daardoor binnenkort anders smaken?
De keuze van Heinz maakt deel uit van een langetermijnplan om tegen 2025 alle flessen wereldwijd recycleerbaar, herbruikbaar en composteerbaar te maken. Ook wil het merk op deze manier proberen om tegen 2050 geen broeikasgassen meer uit te stoten. Om die doelstelling te halen, zal de nieuwe fles bestaan uit 100 procent duurzaam geproduceerde houtpulp. Deze flessen zullen een aanzienlijk kleinere voetafdruk hebben dan die van glazen of plastic flessen. Bovendien zullen ze makkelijk kunnen worden gerecycleerd in papierafvalstromen.
De nieuwe fles zal bestaan uit 100 procent duurzaam geproduceerde houtpulp
Eerste sausmerk ter wereld
Heinz zal voor de papieren flessen samenwerken met Pulpex. Dat bedrijf produceerde eerder ook al een papieren fles voor het whiskymerk Johnnie Walker. “Door het eerste sausmerk te zijn dat deze keuze aanbiedt aan hun klanten, hopen we aan de vraag tegemoet te komen van consumenten die op zoek zijn naar duurzame verpakkingsopties”, vertelt Heinz-verantwoordelijke Rashida La Lande in het persbericht. “Deze nieuwe fles is een voorbeeld van hoe we creativiteit en innovatie gebruiken om consumenten de producten te bieden die ze kennen en waar ze van houden, terwijl deze ook duurzaam zijn”, vult CEO Miguel Patricio aan.
Je zal de papieren fles wel nog niet onmiddellijk in de winkel vinden. Eerst zal Heinz de prototypes testen en daarna worden ze pas op de markt gebracht. Heinz zal de fles in eerste instantie aanbieden naast hun recycleerbare glazen fles, hun plastic fles en hun plastic knijpflessen met 100 procent recycleerbare doppen. De traditionele ketchupfles zal dus nog niet snel uit de winkelrekken verdwijnen én de smaak zal hetzelfde blijven, stelt het merk gerust.
Lees ook
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Neem nu deel aan de Gouden Giro en maak kans op de hoofdprijs van 5.000 euro dankzij HLN
-
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit. -
PREMIUM
Zo maak je de lekkerste vol-au-vent volgens Piet Huysentruyt: “Voor de balletjes is dit soort gehakt de beste keuze”
Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer en op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat je saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt zijn essentiële tips en noemt de 3 meest gemaakte fouten, zodat jouw koninginnenhapje niet meer kan mislukken. “Als je zo’n kip gebruikt, krijg je taai vlees.” -
-
Elke dag een banaan eten, hoe gezond is dat?
-
PREMIUM
Annelies heeft vorm van ontstekingsreuma en is pijnvrij dankzij plantaardige voeding: kan je de ziekte ‘wegeten’?
Na de geboorte van haar dochter kreeg auteur Annelies Van Mol last van onverklaarbare ontstekingen en pijnen. Het bleek de ziekte van Bechterew te zijn, een vorm van ontstekingsreuma. Omdat ze zich niet goed voelde bij de medicijnen die ze moest nemen, begon ze oplossingen te zoeken via voeding. Een plantaardig dieet slaat momenteel aan om medicatie- en pijnvrij te blijven. Reumatoloog Philippe Caron (UZ Gent) vertelt hoe voeding bij dit soort aandoeningen kan helpen. En is dat de enige oplossing? -
Alcoholvrije smaakbom, gezond en “perfect bij het aperitief”: driesterrenchef Tim Boury lanceert eigen kombucha
Een gezond drankje zonder alcohol dat toch veel smaak heeft: kombucha staat niet alleen op de kaart van hippe cafés, ook sterrenchefs zoals Tim Boury gaan er vandaag mee aan de slag. Wat is kombucha precies, is het moeilijk om zelf te maken en bij welke gerechten past het goed? “Niet elke brouwer kan dit zomaar maken.” -
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
-
PREMIUM
“Zanger Ed Sheeran boekte hier ook een tafel”: dit zijn de 7 favoriete eetadressen van Qmusic-DJ Dorothee Dauwe
-
PREMIUM
“Deze prijzen kunnen we onze klanten niet aandoen”: hoe zit het met garnaalkroketten en tomaat-garnaal aan de Belgische kust?
De prijs van de garnalen swingt dit voorjaar zo de pan uit, dat horeca-uitbaters zich al in februari openlijk zorgen maakten over klassieke gerechten zoals tomaat-garnaal en garnaalkroketten. Hoe zit het nu met de beschikbaarheid van grijze noordzeegarnalen en met de prijs in de winkel en op menukaarten? Welke alternatieven zijn er en zal de situatie snel beteren? We passeerden langs drie Belgische horecazaken voor meer uitleg. “Voor het eerst werken we met een dagprijs”. -
PREMIUM
“Met de juiste voeding vermijd je hoofdpijn en stijve spieren": wat eet en drink je best voor en na een loopwedstrijd?
Wanneer je morgen de Antwerp 10 miles wil lopen, denk je op voorhand al beter eens na over wat je best op je bord legt. Want jawel, je voeding kan je prestatie verbeteren. Sportdiëtiste Stephanie Scheirlynck en voedingsdeskundige Sandra Bekkari leggen uit wat je best voor, na en tijdens de wedstrijd eet. “Drie borden spaghetti ná je training hebben niet echt nut.” -
HLN Shop
Van ballongarde tot kneedhaak: wanneer gebruik je welke klopper op je keukenrobot of handmixer?