©  WireImage

Elon Musk verhoogt druk op Twitter om duidelijkheid te scheppen over valse accounts: “Anders gaat deal niet door”

De Amerikaanse miljardair Elon Musk, die op het punt staat socialmediabedrijf Twitter over te nemen, zegt dat die deal enkel kan plaatsvinden als het bedrijf garanties geeft over het aantal valse accounts. Als Musk geen garantie krijgt dat minder dan 5 procent van de accounts op het platform vals is, gaat de deal niet door, zegt hij.

joro
Bron: Belga

“De directeur van Twitter heeft gisteren geweigerd aan te tonen dat minder dan 5 procent van de accounts vals is”, tweette Musk dinsdag. “Zolang hij dit niet doet, kan de transactie niet doorgaan.”

Musk deed eerder een bod op Twitter van 44 miljard dollar, maar voor het weekend zei hij dat die overname “tijdelijk gepauzeerd” is. Hij wil namelijk eerst meer duidelijkheid over het aantal spamaccounts op Twitter. Het is mogelijk dat hij Twitter voor een lagere prijs zal overnemen. Musk twijfelde namelijk aan het vermogen van Twitter om in te schatten hoeveel accounts spam of nep zijn.

SpaceX

Maandag berichtte de Amerikaanse krant New York Post, op basis van ingewijden, dat Elon Musk mogelijk een deel van zijn belang in ruimtevaartbedrijf SpaceX verkoopt via een zogeheten onderhandse plaatsing om daarmee de overname van Twitter financieel rond te krijgen.

Volgens de krant gaat het om de verkoop van bestaande aandelen en niet om de plaatsing van nieuwe effecten. SpaceX zou zo’n 70 dollar (67 euro) per aandeel kunnen vragen. Daarmee zou aan het bedrijf een prijskaartje hangen van 125 miljard dollar. In augustus vorig jaar werd SpaceX na een nieuwe financieringsronde nog op 100 miljard dollar gewaardeerd.

LEES OOK. Musk sprokkelt (onder meer bij Qatar) 7 miljard dollar voor overname Twitter

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER