Grootste wietvangst in jaren: 12.660 planten in Bilzense garage ondergebracht

Bilzen -

Tijdens de inval afgelopen maandag in Munsterbilzen trof de politie een van de grootste cannabisvangsten sinds jaren aan. Behalve de 660 grote planten stonden in een stekkenkwekerij maar liefst 12.000 jonge plantjes. Vier personen werden aangehouden.

Het was een opmerkelijk beeld maandagnamiddag in Munsterbilzen. Tal van politiediensten, waaronder de speciale eenheden, vielen binnen bij een garagist op de Zutendaalweg. De bijstand van het zogenaamde POSA-team gebeurde uit voorzorgsmaatregelen omdat de politie de mogelijke aanwezigen als vuurwapengevaarlijk beschouwde. Zij bleken dan ook te waken over een van de grootste Limburgse cannabisplantages sinds lang. In de loods van garage EK Cars stootten de speurders behalve de 660 cannabisplanten ook nog eens op een ruimte ingericht als een stekkenkwekerij met zo maar eventjes 12.000 jonge wietplantjes. Een plantage van zulke omvang worden door politionele en gerechtelijke diensten omschreven als gigantisch. De civiele bescherming kwam dinsdag ter plaatse en stond in voor de opruiming en vernietiging van de plantage.

De inval in Munsterbilzen bleek niet de enige te zijn. Het kaderde binnen een groot gerechtelijk onderzoek van de lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst naar de productie van drugs verspreid over onze provincie. In opdracht van de onderzoeksrechter werden ook nog huiszoekingen uitgevoerd elders in Bilzen, in Zutendaal en Hamont-Achel. Daarbij werden in totaal zes mensen in de boeien geslagen een meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

LEES MEER. Speciale eenheden vallen garage binnen in Bilzen: tal van arrestaties bij drugsonderzoek.

Vier personen werden uiteindelijk voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Ze werden allemaal aangehouden en overgebracht naar de gevangenis van Hasselt. Het gaat om een 37-jarige Nederlander, een man uit Bilzen van 48 jaar, een 59-jarige verdachte uit Hamont-Achel en tot slot is er een Bulgaar van 34 jaar bij betrokken.

Het onderzoek naar de criminele organisatie wordt door parket en politie voortgezet.  mm/ppn

 ©  ToPa

 ©  ToPa

 ©  ToPa

 ©  ToPa

Iets verdachts opgemerkt? Signalen over drugsproductie of dumpen van drugsafval opgevangen? Meld het gratis en anoniem op het telefoonnummer 0800/208.77 of via de website anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer