ThinkStock
Volledig scherm
© ThinkStock

193 slachtoffers per maand: steeds meer verkrachtingen gemeld door steeds jongere slachtoffers

Het afgelopen jaar heeft een recordaantal slachtoffers van seksueel geweld zich gemeld. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van de Zorgcentra na Seksueel Geweld die Het Laatste Nieuws kon inkijken. Het gaat om maar liefst 193 slachtoffers per maand. Opvallend ook: de slachtoffers worden steeds jonger. Al meer dan een op de drie mensen die zich melden, is minderjarig. “Dit is zorgwekkend.”

16 reacties

  • johan van Oevelen

    2 jaar geleden
    10j geleden kreeg je een opvoeding thuis van je ouders en de scholen. Nu? Ouders hebben geen tijd en scholen mogen van de ouders niets meer doen. Ge gaat me niet wijsmaken dat ge seksueel gefrustreerd geraakt omdat ge uw vrienden tijden de corona niet hebt mogen zien of niet hebt kunnen uitgaan. komt gewoon op opvoeding, waarden en normen neer. Niet meer niet minder +opvolging van ons gerechtsysteem
  • Lieven Cleymans

    2 jaar geleden
    Alles gaat goed, politiekers sluiten de ogen , justitie is straffeloos , ons mooie België
  • Gerard Braeckmans

    2 jaar geleden
    Er zijn laatst enkele (groep)verkrachters vrijgesproken 'omdat ze toch zo jong waren'. De bewijzen waren er want de verkrachting was gefilmd. Dat is justitie in Belgie.
  • Johan Janssen

    2 jaar geleden
    We doen toch alles voor het welzijn van de jeugd. Hoeveel misbruik hebben bepaalde ministers niet gemaakt van dit zinneke.
  • Bart Hugens

    2 jaar geleden
    Is een weerspiegeling van de wat waarden en normen nog betekenen in onze maatschappij. Is ver zoek op alle niveaus en in het algemeen!beleefdheid,respect voor elkaar, rekening houden met een ander.. zaken die door de meerderheid al lang niet meer gekend zijn. Opvoeding heeft er mee te maken! Maar je kan niet (door)geven wat je niet hebt natuurlijk! Denk dat het zeer te laat is om de maatschappij nog kunnen te veranderen.Terug tucht en opvoedingscholen voor kids maar zeker ook de ouders!!