Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Premier De Croo stelt voor om defensieuitgaven te verhogen tot 2 procent bbp tegen 2035

Premier Alexander De Croo (Open VLD) heeft vrijdag op het kernkabinet voorgesteld dat België zich engageert om de defensie-uitgaven tegen 2035 op te krikken tot 2 procent van het bbp, de zogenoemde NAVO-norm. In 2021 ging het nog om 1,2 procent. Dat schrijft de krant La Libre Belgique.

24 reacties

  • Ferdinand Nuyts

    2 jaar geleden
    Het valt zelfs niet meer op een paar miljard meer of minder, zo groot is onze schuldenberg geworden onder liberaal bestuur.
  • victor vandesande

    2 jaar geleden
    Goed begin. Zet dan geen sossen a la Flahaut meer op defensie, en schaf overbodige instellingen zoals senaat, talloze commissies en dergelijke af,en zorg voor een afgeslankte maar efficiente overheid, dan is er geld. En zet daar managers in plaats van politiekers aan het hoofd.
  • Martin Van Lersberghe

    2 jaar geleden
    Gaat hij dat zelf betalen? jarenlang heeft men het leger afgebouwd, waar is dat geld gebleven dat men toen bespaard heeft? de mensen hebben er niets van terug gezien dus hebben de heren politici dat gewoon opgesoupeerd!
  • ka Van der Linden

    2 jaar geleden
    Tegen die tijd heeft de huidige regeringssamenstelling niets meer te zeggen. Het zullen anderen zijn die de lakens zullen uitdelen en 't zal tijd worden!
  • David Boon

    2 jaar geleden
    Tegen 2035…dus eigenlijk komen we onze engagementen bij de NAVO dan nog eens meer dan 10 jaar niet na…Het NAVO hoofdkwartier staat in ons land zeker hè?? Verdienen we dat nog?