Opnieuw zijn het de energieprijzen die de inflatie het sterkst omhoog duwden. Zonder energie bedroeg de inflatie 4,1 procent.
Volledig scherm
Opnieuw zijn het de energieprijzen die de inflatie het sterkst omhoog duwden. Zonder energie bedroeg de inflatie 4,1 procent. © ANP

Inflatie in eurozone klimt tot 7,4 procent door hoge energieprijzen

De inflatie in de eurozone is in april uitgekomen op 7,4 procent op jaarbasis. Daarmee gingen de consumptieprijzen tegen hetzelfde recordtempo omhoog als in maart. Dat heeft het Europese statistiekbureau Eurostat bekendgemaakt.

5 reacties

  • Elise Van Damme

    2 jaar geleden
    Ja die 7,4 inflatie is het getal dat men officieel vrijgeeft. Maar de werkelijke reële inflatie doe dat gerust maar maal twee. Want dat is hetgeen wij als eindverbruiker voelen of toch tenminste ondervinden.
  • jean van belle

    2 jaar geleden
    Er was de geblokkeerde boot, dan corona in China en vervolgens wereldwijd .Nu is er de oorlog on Oekraïne. Telkens een reden om de prijzen te doen stijgen. Telkens was dit een drogreden om ons te vertellen dat de produkten niet meer tot bij ons geraken. Wanneer gaat Europa eens met oplossingen komen voor het gewone volk komen ipv sancties. Een euro parlementariër of jullie, onze verkozenen hebben bij elke index aanpassing 7 maal meer loonsverhoging dan jan met de pet.
  • Pierre Vaneylen

    2 jaar geleden
    Met dank aan die overbekwame politici van "Europa". Geld bijdukken zodat de banken geen winst meer maakten en de spaarders de zware inflatie te slikken kregen. De "Eurocraten" keken en zagen dat het goed was.
  • John Stahl

    2 jaar geleden
    De inflatie is wel een pak hoger. Vlees bij Renmans, na nieuwjaar +10%. Het goedkoopste pak chips in de Aldi, op 1 maand tijd +23%. Om maar een paar voorbeelden te geven.
  • Emiel Vandeplas

    2 jaar geleden
    Niemand in DE politiek zegt iets : er is geen energietekort. Alleen verdienen zo een hoop profiteurs heel veel geld. Geef eens de raden van bestuur door met de zitjes van Belgische (oud-) en vandaag politiekers en hun familieleden . Openbaarheid van bestuur is in het federaal Parlement nog niet doorgedrongen .