James Arthur Photography

Geen vier, maar drie duo's kandidaat om voorzitter van Groen te worden

Er zijn uiteindelijk drie duo's - en geen vier - kandidaat om Meyrem Almaci op te volgen als partijvoorzitter van Groen. De kandidatuur van het vierde duo,Ā Renaat Van Rompaey en Djalikhatou Barry , is geschrapt door het partijbestuur omdat het niet om een ernstige kandidatuur zou gaan.Ā De leden van Groen kiezen op 11 juni een nieuwe voorzitter en ondervoorzitter.

De kogel is door de kerk: Jeremie Vaneeckhout en Nadia Naji, Elisabeth Meuleman en Juan Benjumea-Moreno en ten slotte Jenna Boeve en Jad Zeitouni zijn de drie duo's die kandidaat zijn om Meyrem Almaci op te volgen aan het hoofd van Groen. HetĀ vierde duo, Renaat Van Rompaey en Djalikhatou Barry, is geweerd door het partijbestuur.Ā 

In een persmededeling laat Groen weten dat Renaat Van Rompaey heeft aangegeven dat hij zijn medekandidate alleen maar lid had gemaakt omdat dat zo moest voor zijn kandidatuur en ook te kennen had gegeven dat hij het voorzitterschap niet ernstig ambieerde. "De heer Van Rompaey hield zich ook niet aan de gemaakte afspraken op het vlak van constructief campagne voeren en werd betrapt op lasterlijke uitspraken die de partij extern schade berokkenen", luidt het nog.

Volgens het partijbestuur ging het niet om een ernstige kandidatuur. Daarom is beslist om die te schrappen.Ā 

Meest gelezen