Matthias Schoenaerts maakt graffitikunst van Sanda Dia op wei van Rock Werchter

Matthias Schoenaerts heeft een kunstwerk van Sanda Dia gemaakt op de weide van Rock Werchter. Schoenaerts is naast acteur ook graffitikunstenaar en baseerde zich voor zijn werk op een foto van de 20-jarige student die bij een studentendoop overleed. “Zwart op wit, #justiceforsanda ”, is de enige commentaar die Schoenaerts voorlopig geeft.

Sinds de zomer van 2014 staat er een containerinstallatie op de wei van Rock Werchter: North West Walls. Ook buiten de festivalperiode kan je het kunstwerk gaan bewonderen. Kunstenaar Arne Quinze is curator van North West Walls. Elk jaar laat hij andere streetartkunstenaars de wanden bewerken. Dit jaar is dat onder andere Zenith, het alter ego van acteur Matthias Schoenaerts.

Schoenaerts maakt al langer graffitikunst. Zo maakte hij in Parijs een groot graffitikunstwerk ter ere van George Floyd en Adama Traoré, die allebei gestorven zijn door politiegeweld. Voor de North West Walls baseerde hij zich op een foto van Sanda Dia, de 20-jarige student die om het leven kwam na een uit de hand gelopen studentendoop. Zenith postte op Instagram een foto van zijn kunstwerk met daarbij de tekst “ZWART OP WIT. #justiceforsanda”. 

Op sociale media verschijnen intussen ook filmpjes waarbij Matthias Schoenaerts bij het werk poseert samen met Arne Quinze, maar ook met de vader van Sanda, Ousmane Dia. Voorlopig heeft Matthias Schoenaerts nog geen commentaar gegeven, net als Live Nation, de organisator van Rock Werchter.

Meest gelezen