Acteur Johnny Depp in de rechtszaal in Fairfax in de Amerikaanse staat Virginia.
Volledig scherm
PREMIUM
Acteur Johnny Depp in de rechtszaal in Fairfax in de Amerikaanse staat Virginia. © AP

Het internet trekt duidelijk partij voor Johnny Depp. En dat is niet per se goed nieuws

CelebritiesSloeg hij haar? Of zij hem? Hollywoodacteur Johnny Depp (58) en zijn ex-vrouw Amber Heard (36) beschuldigen elkaar van huiselijk geweld. Beelden van hun rechtszaak gaan viraal, en daarbij krijgt vooral Heard het flink te verduren. Zij wordt weggezet als een leugenaar, terwijl Depp het slachtoffer is. En dat zou wel eens nefast kunnen zijn voor de #MeToo-beweging. “Amber Heard heeft de beweging misbruikt voor haar eigen vendetta, met verontrustende reacties tot gevolg.”

3 reacties

  • Danny Schoofs

    2 jaar geleden
    Ik denk eerlijk gezegd,dat´t belangrijker is (voor de moment) dat iemand die blijkbaar minder uitgestoken heeft,dan werd beweerd & die voor´t proces al reeds schuldig werd verklaard(door alle leugens van Heard & de publieke bevooroordeling),dat deze persoon niet langer gedemoniseerd wordt,ook een vrij proces kon krijgen & de leugens ontkracht worden,ipv dat een´vrij´onschuldig persoon geofferd moet worden,ten voordele van de MeToo-beweging.Heard heeft de beweging schade toegebracht ipv Johnny.
  • CV DL

    2 jaar geleden
    Contract met beiden afsluiten om het te verfilmen... Perfecte streamingstuff
  • ivan de ridder

    2 jaar geleden
    Volgens mij zijn beiden schuldig aan mishandeling. Dat zoveel (al dan niet in scene gezet) beeldmateriaal nu in de bewijzenlast gepompt kan worden, geeft aan dat ze het bloed vanonder elkaars nagels haalden en het er bovenhands op zat. Als 'boegbeeld' voor mishandelde vrouwen slaat Amber Heard niet echt een goed figuur door leugens / zelfverheerlijking. Sociale media en prominente streamers die erbovenop springen gaan echter evenmin vrijuit in hun 'ludieke framing'.