De 7 favoriete eetadressen van barbecuechef Peter De Clercq: “Hier beleef je rond het vuur écht het outdoor-gevoel in de zomer”
Voormalig wereldkampioen in barbecue Peter De Clercq heeft - niet zo onverwacht - een voorkeur voor licht rokerige toetsen in zijn gerechten. “In dit restaurant gaan ze op een rebelse manier om met barbecue, zo at ik er bijvoorbeeld een langoustine op de grill. Heerlijk.” Waar snuift hij dat outdoor-gevoel het liefst op als hij niet bezig is met restaurant Elckerlijc of zijn winkel Soto? Hij deelt zijn favoriete eetadressen in Marke, Koksijde en (Knokke)-Heist.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Annelies heeft vorm van ontstekingsreuma en is pijnvrij dankzij plantaardige voeding: kan je de ziekte ‘wegeten’?
-
Livios
‘Gebruik in dat geval nooit azijn’ en ‘pas op met hogedruk’: zo ga je wél voor een brandschoon terras
Kan je terras nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er heerlijk kan vertoeven? Dan is het reinigen een mooie eerste stap. Met deze onderhoudstips van bouwsite Livios ben jij helemaal klaar voor de lentezon. -
PREMIUM
Rookaroma’s in producten zoals gerookte zalm en barbecuechips worden verboden, maar waarom pas over 5 jaar?
Verschillende rookaroma’s in voedingsmiddelen worden verboden, omdat ze schadelijke en kankerverwekkende stoffen bevatten. Vandaag vind je die aroma’s in verschillende producten, zoals gerookte worsten, amandelen en barbecuechips. Maar waarom mogen sommige producten nog 5 jaar lang op die manier gemaakt worden? En hoe schadelijk zijn ze dan écht? Professor Bruno De Meulenaer (UGent) legt uit. “Natuurlijk roken valt niet onder de wetgeving.” -
-
PREMIUM
Studies tonen antidepressief effect van saffraan: hoe kan je het gebruiken om je beter in je vel te voelen?
-
PREMIUM
“Zanger Ed Sheeran boekte hier ook een tafel”: dit zijn de 7 favoriete eetadressen van Qmusic-DJ Dorothee Dauwe
Dorothee Dauwe (34) ken je van de ochtendshow met Maarten Vancoillie op Qmusic. Dat ze in haar vrije tijd houdt van ‘happekes’ en apéro’s weet je als je naar de show luistert of haar volgt. Maar waar eet de foodie die het liefst? “Ik ben gek op Brussel", verklapt ze. “Het is een wereldstad met op veel plaatsen een dorpsgevoel. Ik heb mijn vaste stamcafé, maar ontdek ook graag nieuwe plekjes.” Ze tipt haar 7 favoriete eetdressen in onze hoofdstad. -
vtwonen
Met deze tips blijft je basilicumplant voortaan wél in leven
De basilicumplant: onmisbaar als je van Italiaans eten houdt én een groene sfeermaker op het keukenblad. Tenminste… voor zolang het duurt. Want zo’n plant in leven houden blijkt niet altijd even gemakkelijk. Daarom doet vtwonen.be je hieronder vijf toptips cadeau. -
PREMIUM
“Met de juiste voeding vermijd je hoofdpijn en stijve spieren": wat eet en drink je best voor en na een loopwedstrijd?
-
Gouden Giro1
Van Pogacar over Uijtdebroeks tot Piganzoli: de Gouden Giro-ploeg van Michel Wuyts
-
EU verspilt elk jaar drie miljoen ton kippenveren: zouden we ze misschien kunnen opeten?
Europeanen zijn dol op kippenvlees. Dat zien we aan de drie ton veren die er elk jaar overblijven door de productie van kippenvlees. Maar wat gebeurt er eigenlijk met deze veren? De meeste belanden wellicht op de afvalhoop, of worden verbrand, maar eigenlijk kunnen we zo ook opeten – en het is nog lekker ook. -
Spaargids.be
Wat mag jij wel/niet doen met het geld op de rekening van je kind?
Het is de vrees van heel wat ouders: je hebt jarenlang flink voor je kinderen gespaard, maar eens ze 18 zijn, doen ze het verzamelde geld meteen op. En dan niet per se aan - in jouw ogen alvast - nuttige zaken. Hoe kan je dit vermijden? Spaargids.be geeft advies. -
Kan je de houdbaarheid van vlees verlengen door het al te bakken en in de koelkast te bewaren?