Premier Alexander De Croo (Open Vld) en Energieminister Tinne Van Der Straeten (Groen) in Denemarken.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo (Open Vld) en Energieminister Tinne Van Der Straeten (Groen) in Denemarken. © BELGA

Zal dit akkoord onze stroomfactuur verlagen? Premier De Croo en energieminister Van Der Straeten beantwoorden belangrijkste vragen over Deens energieakkoord

PolitiekBelgië, Denemarken, Duitsland en Nederland willen de capaciteit van windmolens in de Noordzee tegen 2050 vertienvoudigen. Ze hebben daar woensdag in het Deense Esbjerg een akkoord over ondertekend. Zal dit energieakkoord echt onze stroomfactuur verlagen? Premier Alexander De Croo (Open Vld) en Energieminister Tinne Van Der Straeten (Groen) beantwoorden elk vijf vragen. 

72 reacties

  • Gerard Teeuws

    2 jaar geleden
    Alles is betaalbaar, als je genoeg geld hebt. Als de windenergie zoveel wind maakt als de Vivaldi regering komt alles in orde.
  • Andre Wouters

    2 jaar geleden
    Het moet betaalbaar blijven, zegt er dan aub een prijs bij!!!
  • Lut Iwens

    2 jaar geleden
    Die zitten met de gewone mens juist niks in, hebben we de voorbije 2 jaar zeker gezien. Wetjes maken achter de coulissen zijn ze wel goed in en mensen de afgrond induwen ook. Ze hebben alles met hun onnodige regeltjes kapot gemaakt en zijn nu de economie verder de grond in aant boren.
  • piet devlieger

    2 jaar geleden
    En wat zal de afvalberg kosten van de versleten wieken die niet kunnen gerecycleerd kunnen worden ? Die worden ergens gelegd of ingegraven - tienduizenden per jaar in Europa - waar ze honderden jaren later nog zullen liggen. Een milieuprobleem zonder weerga. En de groene en blauwe minister staan te grijnzen alsof ze de hoofdvogel afgeschoten hebben. Denken die mensen nu echt niet na of kan het hen niet schelen ? Waar zitten trouwens al die klimaat- en milieubetogers ? Er is werk aan de winkel.
  • Raoul Rouma

    2 jaar geleden
    De Abdes en moeder Teresa van de Belgische politiek. Kunnen die nu eens nooit zelf een beslissing nemen. Wij worden meer en meer afhankelijk van het buitenland. Moet nu steeds iemand uit de EU hun polletje vasthouden.