Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Getty Images

Britse studie roept op: “Koop geen mopshonden meer”

Mopshonden missen veel basisfuncties van een normale hond. Ze lijden een heel leven lang. Dat blijkt uit een nieuwe Britse studie bij meer dan 16.000 mopshonden.

40 reacties

  • Cris Verwilligen

    2 jaar geleden
    Ik lees hier: koop bij een erkende fokker of koop er geen. Wel, ik heb 2 bastaardjes. Dat zou dan ook niet meer mogen zeker? En mag ik iets opwerpen? Maakt het iets uit voor het beestje als dat gefokt is door een fokker of als accidentje? Nee, als het maar gezond is. OK, broodfok mag niet, akkoord. Maar denk toch eens na: een bastaardje kan sterker zijn dan een pedigree. En daarbij: een hond koop je niet. Een hond is geen bezit, dat is een familielid en wie aan mijn familie raakt, raakt mij.
  • Wendy Valkiers

    2 jaar geleden
    ik heb zelf zeer veel mopsen gehad. Diegene die zeggen dat de 'eerlijke'fokkers het doen voor het geld , die mogen de rekeningen van een nestje eens komen bekijken. Mijn zijn ook overleden met een minimum leeftijd van 10 jaar. Ik denk dat er vele het ras niet goed kennen en hierover dan maar hun mening geven. Het enige dat ze in een mops herkennen is dat ze snurken. Zelfs niet elke mops snurkt.
  • dimitri van parijs

    2 jaar geleden
    De mops van mijn tante werd 17 (!) jaar. laatste 2 jaar blind, maar vol levensvreugde ;-)
  • Natascha Cattoor

    2 jaar geleden
    Mopshondjes kunnen niet zo goed ademen door het platte neusje en maken zo lawaai bij het in en uitademen als ook soms het te vele vel aan de oogjes die soms eczeem en zelf een stukje operatief moet verwijderd worden.
  • Myriam Van Reck

    2 jaar geleden
    Onze Mops is toch 11 jaar geworden maar hij was een stevig baasje en niet zo’n klein ding en ook niet van een broodfokker maar van een nestje privé .