© 2022 W & W Weddings, all rights reserved.

Recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten zet in op milieu: geen plastic meer

Het recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten gaat voortaan zoveel mogelijk plastic weren op het domein en inzetten op duurzame materialen en kledij. Daarvoor kreeg het een "Blue Flag". Dat is een kwaliteitslabel dat stranden, zwemvijvers en jachthavens krijgen als ze zich extra inzetten voor het milieu.

Recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten heeft gisteren een “Blue Flag” gekregen, het kwaliteitslabel voor domeinen die uitblinken in kwaliteit en duurzaamheid. “We zijn heel blij dat we dit label wederom krijgen. We hebben het al verschillende jaren, maar het is toch een extra stimulans om verder in te zetten op duurzaamheid en kwaliteit”, zegt schepen van sport Arnold Wittenberg (Hoogstraten Leeft).

De Mosten gaat plastic materialen op het domein weren en inzetten op duurzame kledij. Zo zullen plastic infoborden en pijlen worden vervangen door houten varianten en zullen T-shirts voor medewerkers van gerecycleerd textiel gemaakt worden. 

Het klimaat verandert en we willen ons steentje bijdragen
Arnold Wittenberg (Hoogstraten Leeft), schepen van sport en bevoegd voor recreatiedomein De Mosten

“Enerzijds vinden we dat we als stad een rol moeten spelen en een voorbeeld moeten geven. Anderzijds merken we dat er nu een aanhoudende droogte is en dat het klimaat verandert. We willen daarin ons steentje bijdragen”, zegt Arnold Wittenberg (Hoogstraten Leeft). 

Oude T-shirts worden gerecycleerd zodat er geen nieuw textiel gemaakt moet worden. “Zo zijn we ook zeker dat de T-shirts niet goedkoop in een land als Bangladesh gemaakt wordt. Het heeft wel één nadeel, want de gerecycleerde T-shirts zijn slechts in een beperkt aantal kleuren mogelijk, maar dat vinden we niet erg.”

Bovenop de nieuwe milieuvriendelijke maatregelen gaat De Mosten een volledig nieuwe huisstijl creëren, zodat het recreatiedomein naast een duurzame uitrusting ook een duurzame uitstraling krijgt. Die vernieuwing wordt tijdens het eerste weekend van juli gevierd met onder andere springkastelen in het recreatiedomein. 

Meest gelezen