Hoe gezond zijn pepermuntjes écht? Diëtiste vergelijkt 8 bekende merken zoals Tic Tac en Mentos: “Dit muntje bestaat zelfs voor 99 procent uit suiker”
Voor jou getestPepermuntjes vinden we bijna in iéders auto of handtas: ze zijn de perfecte mondverfrissing voor onderweg. Door hun kleine formaat speel je er makkelijk meer dan een naar binnen voor een frisse adem. In de winkel vind je ze daarentegen in de snoeprayon: hoe gezond zijn die muntjes dan te noemen? Diëtiste Sanne Mouha vergelijkt 8 bekende merken zoals Frisk en Mentos. “Deze muntjes met zoetstof zijn beter voor je tanden dan die met suiker.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM2
In de jaren 60 was het gelatine, nu vooral puur: dit vertellen kookboeken over hoe we leven
-
Mijnenergie
Klopt jouw energiefactuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?
Af en toe berichten media over absurd hoge energiefacturen die bijvoorbeeld het gevolg zijn van een nulletje te veel of een vergeten komma. Dergelijke frappante fouten spot je als klant meteen. Maar soms duiken er ook afwijkingen op, die – hoewel ze minder in het oog springen - je toch een aardige duit kosten. Hoe stel je deze vast en op welke manier kan je ze aanvechten? Mijnenergie.be helpt je stap voor stap. -
PREMIUM
Goedkoper dan een dure proteïneshake én goed voor spierherstel: welke chocolademelk is de beste keuze na het sporten?
In de winkelrekken zie je veel producten met extra proteïnen. “Maar je kan na het sporten ook gewoon chocolademelk drinken om te herstellen”, legt diëtiste Sanne Mouha uit. Kies je een variant met of zonder suiker? Eentje met soja of met extra proteïnen? Mouha helpt je de juiste keuze te maken en verheldert waarom de drank je spieren herstelt: “Maar niet elke chocomelk is geschikt na je sportmoment.” -
-
vtwonen
Met deze tips blijft je basilicumplant voortaan wél in leven
-
EU verbiedt “ongezonde” aroma’s voor rookworst en barbecuesaus
De Europese Unie gaat een aantal rookaroma’s verbieden die bijvoorbeeld rookworst en barbecuesaus hun karakteristieke smaak geven. De smaakstoffen zijn ongezond, vinden ook de EU-lidstaten. Fabrikanten krijgen wel twee tot vijf jaar de tijd om hun receptuur aan te passen. -
HLN Shop
“Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt
Kookboekenauteur en keramiste Pascale Naessens (54) houdt van creëren. In plaats van vroeger werk heruit te geven, verschijnt nu haar eerste compilatie met de beste groenterecepten. Het eerste in een serie van vijf themaboeken waarvan het volgende helemaal rond desserts zal draaien. HLN Shop zette zich rond de tafel met de chef voor een gesprek: “Ik wil dat mensen plezier vinden in het bereiden van groenten, dat het leuk en lekker is.” -
KIJK. “Normaal is het 200 gram vlees per persoon, nu is dat 400 gram”: eerste echt lenteweekend zorgt voor stormloop in slagerijen
-
Jobat
Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
-
PREMIUM
Belgische chef Ben werkt 32 uur minder in Denemarken en verdient evenveel: “Belgische horeca kan hiervan leren”
Vier op de tien werknemers in de Vlaamse horeca is volgens Horeca Vlaanderen op zoek naar meer balans tussen werk en privé. “En dat kan ook écht”, getuigt chef Ben Jacobs die naar Denemarken verhuisde om in het vijfde beste restaurant ter wereld te gaan werken. Wat kan de Belgische horeca leren van de Denen? Hij vertelt zijn verhaal en Jonas Kellens van Dim Dining (*) en Mathias De Caluwe van Horeca Vlaanderen leggen uit wat we hier ook kunnen doen. “Maar er is een addertje.” -
PREMIUM
Annelies heeft vorm van ontstekingsreuma en is pijnvrij dankzij plantaardige voeding: kan je de ziekte ‘wegeten’?
Na de geboorte van haar dochter kreeg auteur Annelies Van Mol last van onverklaarbare ontstekingen en pijnen. Het bleek de ziekte van Bechterew te zijn, een vorm van ontstekingsreuma. Omdat ze zich niet goed voelde bij de medicijnen die ze moest nemen, begon ze oplossingen te zoeken via voeding. Een plantaardig dieet slaat momenteel aan om medicatie- en pijnvrij te blijven. Reumatoloog Philippe Caron (UZ Gent) vertelt hoe voeding bij dit soort aandoeningen kan helpen. En is dat de enige oplossing? -
PREMIUM
Van Heinz tot Boni: welke ketchup is lekker én gezond? Diëtist Michaël Sels test er 10 en buist er 2: “Dit is meer gelei dan saus”