Maye Musk (74), mama van Elon, is oudste model ooit op cover van Sports Ilustrated

Maye Musk (74), moeder van miljardair en Tesla-CEO Elon Musk, staat vandaag in badpak op de cover van "Sports Illustrated". Op die manier schrijft de 74-jarige Maye geschiedenis als het oudste badpakmodel ooit op de cover van Sports Illustrated. Het Amerikaanse magazine staat onder meer bekend om zijn jaarlijkse badpakkenuitgave. 

Maye Musk werd in 1948 geboren in Canada, maar verhuisde twee jaar later naar Zuid-Afrika. In 1970 trouwde ze met Errol Musk, van wie ze later zou scheiden. Samen kregen ze wel drie kinderen: Elon, Kimbal en Tosca.

In Zuid-Afrika bouwde ze vanaf de jaren zestig haar modellencarrière uit. Ze was o.a. te zien op de covers van de prestigieuze modebladen Vogue, Vanity Fair en Elle. Ze stond eveneens op de cover van Time Magazine. In 2014 figureerde ze in een videoclip van popzangeres Beyoncé. Naast haar modellencarrière was ze ook diëtiste.

In 2020 publiceerde ze haar eerste boek "Een vrouw maakt een plan", waarin ze vertelt over haar bewogen leven. Ze laat zien hoe ze armoede overwon, geweld versloeg, en tegenslagen op haar pad de baas werd. Met een plan, zegt ze, is het nooit te laat voor succes.

Vrouwen tonen zoals ze zijn

De Sports Illustrated badpakken-editie wordt sinds 1964 gepubliceerd. Verschillende carrières, onder meer die van Heidi Klum, werden erdoor gelanceerd.  In de editie die morgen uitkomt, staan naast Maye ook Kim Kardashian, zangeres Ciare en mode-onderneemster Yumi Nu op de cover van het tijdschrift. "In dit nummer moedigen we lezers aan om modellen te zien zoals wij ze zien: veelzijdig, getalenteerd en sexy", zegt de hoofdredacteur. 

Hoewel Maye jaren ervaring heeft als model, werd ze niet beschouwd als badpakkenmodel. Dat ze net nu, op haar 74 gevraagd wordt, vindt ze belangrijk. Aan een Amerikaanse krant zei ze hierover:  "Ik vind het super dat ze hebben besloten dat ook oudere vrouwen badpakken kunnen dragen en er geweldig uitzien. Ik denk dat het echt gaat veranderen hoe vrouwen zich voelen.”

Ik ben erg enthousiast om mensen te laten zien dat vrouwen in de zeventig prachtig zijn

Maye Musk (74), topmodel

De dochter van Maye, Tosca, schreef in het magazine ook een artikel over haar moeder: "Mijn mama is nu 74. In haar leven heeft ze twee diploma's gehaald over voeding, won ze prijzen met haar kennis als diëtiste en stond ze op talloze modeshows en op covers van modebladen. Ze deed zelfs mee in een videoclip van Beyoncé. Ze is een onbeheersbare kracht en de meest onbevreesde vrouw die ik ken."

AFP or licensors

Meest gelezen