Vijf Genk-supporters in de cel voor zware rellen na derby Genk-STVV in maart

De politie Carma heeft 7 mannen opgepakt die verdacht worden van de zware voetbalrellen op 13 maart na de derby KRC Genk-STVV. Een honderdtal leden van de harde kern van Genk ging toen de confrontatie aan met de politie en bekogelde de agenten met een molotovcocktail, vuurwerk en andere voorwerpen. Eén politieman raakte daarbij gewond.

Na een uitgebreid onderzoek heeft de politie dinsdagmorgen op 7 plaatsen huiszoekingen gedaan: vijf in Genk, één in Lanaken en één in Maaseik. Zeven verdachten zijn naar het commissariaat gebracht. Ondertussen werden hun woningen doorzocht. Daar vonden de inspecteurs een taser, een boksbeugel, vuurwerk en een groot aantal bivakmutsen. Daarnaast troffen ze ook voorwerpen aan die gebruikt kunnen worden bij de aanmaak van molotovcocktails.

Nog meer arrestaties?

De onderzoeksrechter heeft vijf van de zeven mannen aangehouden. Het zijn allemaal twintigers, vier komen uit Genk, één komt uit Lanaken. Ze worden verdacht van hooliganisme en bendevorming. De twee anderen zijn onder voorwaarden vrijgelaten. Ondertussen loopt het onderzoek nog verder en sluit de politie nieuwe arrestaties niet uit.

Meest gelezen