Direct naar artikelinhoud
Belangrijk nieuwsWeer

Code oranje wegens onweer opgeheven in heel het land

Code oranje wegens onweer opgeheven in heel het land
Beeld Franky Verdickt

Op verschillende plaatsen in het land kregen we vandaag te maken met intense buien. Inmiddels is het ergste voorbij en code oranje werd overal al opgeheven. In sommige provincies geldt code geel nog.

In heel het land is code oranje wegens onweer intussen opgeheven, meldt het KMI. In de meeste provincies geldt zelfs opnieuw code groen. Enkel in Luik, Namen en Luxemburg is momenteel nog code geel van kracht, al loopt die voorspelling daar ook om 18 uur af. In Limburg was tot 17 uur ook nog code geel actief, maar de provincie kleurt intussen ook weer groen. 

Het KMI blijft wel waarschuwen voor plaatselijke regen- en onweersbuien die mogelijk intens kunnen zijn en gepaard kunnen gaan met windstoten. 

Komende nacht verlaten de laatste buien ons land via Duitsland en Nederland en verschijnen er brede opklaringen. In de loop van de nacht ontstaan er lage wolken. De minima dalen naar waarden tussen 7 en 13 graden.

Lees ook

Onweer zorgt voor schade in verschillende provincies: hier was er wateroverlast

Zaterdag krijgen we een afwisseling van zonnige perioden en wolken. Het is zacht en meestal droog bij maxima van 16 tot 20 graden.

Zondag is het zonnig met soms enkele hoge wolkenvelden. Het blijft droog bij maxima tot 22 graden. Aan zee zorgt een zeebries voor koelere maxima tot 17 graden. 

Maandag wordt het wisselvallig met buien en kans op lokaal onweer. De maxima liggen tussen 17 graden aan zee en 22 graden in de Kempen. Dinsdag hangen er veel wolken en valt er vooral na de middag hier en daar nog een bui, de meeste in het binnenland. Het is koeler met maxima die nog zo’n 17 graden halen in het centrum.