Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V).
Volledig scherm
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). © Photo News

Tienjarige staatsbon krijgt rentevoet van 1,30 procent

De nieuwe staatsbons die ons land vanaf 4 juni uitgeeft, zullen een rentevoet hebben van 0,70 procent voor de vijfjarige bon en van 1,30 procent voor de tienjarige bon. Dat meldt minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) vrijdag.

16 reacties

  • guy matheussen

    2 jaar geleden
    hahahahahaha. Inflatie is veel hoger.
  • jan geens

    2 jaar geleden
    @Erik Goffinghs; is 0,49% en 0.91% netto ? Nominatief ja maar trek er de inflatie maar een keer af . Eigenlijk betalen we allemaal dus belasting op verlies ! Maar de heren drukken gewoon verder...
  • Lisette Theunis

    2 jaar geleden
    De gratis snoepwinkel van Lagarde is voortaan gesloten. 1,3% bruto rente op 10jaar moet zowat de slechtste grap zijn van de ex- stand up comedian.
  • Vital Verstraten

    2 jaar geleden
    Men moet goed zot zijn om iets te kopen dat gegarandeerd in koopkracht verliest. Men kan beter zilver of goud kopen, dat behoudt tenminste zijn koopkracht gezien de inflatie die op ons af komt. Ne bedankt, voor mij geen staatsbons. Wil wel lenen aan deze interest, want lenen is het nieuwe geld verdienen en sparen is het oude lenen, dus geld verliezen. Dat het zo ver moet komen door het wanbeleid van de ECB, gewoon waanzin!
  • Serge Stevens

    2 jaar geleden
    Is zoals beleggen op lange termijn , .. 5 % instapkosten op het volledige bedrag , en 1,3% rente als je geluk hebt , en dan nog eens uitstapkosten , en bij sommige grootbanken , nog extra kosten bovenop de kosten om toch maar kosten te kunnen maken , .. . nee bedankt , dan steek ik m'n geld nog liever in zonnepanelen , deze brengen een stuk meer op gezien de energieprijzen dan die luttele 1,3% van de staatsbons ..