Vaak worden kinderen getroffen door een steekvlam nadat iemand een vloeibare brandversneller gebruikte. (Illustratiefoto)
Volledig scherm
Vaak worden kinderen getroffen door een steekvlam nadat iemand een vloeibare brandversneller gebruikte. (Illustratiefoto) © Shutterstock / Radoslav Cajkovic

Meer brandwonden door gebruik van brandversnellers, hoge energieprijzen spelen mogelijk een rol

De afgelopen maanden hebben de Stichting Brandwonden en het brandwondencentrum van het UZ Gent meer brandwonden vastgesteld. Die zijn voornamelijk het gevolg van het gebruik van vloeibare brandversnellers. Het ziekenhuis en de stichting pleiten dan ook voor een verbod op het gebruik van die brandversnellers in de privésfeer.

5 reacties

  • Els Martin

    2 jaar geleden
    Wel 30 per uur rijden als je je haast om nog aanmaakspul te kopen...
  • Sandra Declerck

    2 jaar geleden
    Ik denk aan de reactie dat jullie nog nooit zwaar verbrand zijn geweest .ik wel 4 jaar geleden en heb heel veel te danken aan de mensen van uz Gent ik heb er 2 maanden gelegen en was geen lachertje denk na mensen met jullie commentaar t is de hel
  • Danny Bottelier

    2 jaar geleden
    Verplichten en verbieden is tegenwoordig het enige dat ze kunnen. Gaan we straks hamers verbieden omdat er meer mensen op hun duim kloppen wegens het niet meer kunnen betalen van een vakman?
  • Joris VanGestel

    2 jaar geleden
    In de lidl een hete lucht pistool gekocht voor 9 euro, BBQ is aan op minder dan 5 minuten. Al die chemische rommel is voor niks goed, je ruikt het en je proeft het in je vlees en het is levensgevaarlijk.
  • Stefaan Cammans

    2 jaar geleden
    Hop, het volgende product dat we zullen moeten hamsteren, straks in de Hubo alvast een palletje lampenolie gaan halen.