©  ISOPIX

Volgt Kevin De Bruyne Eden Hazard op als fanfavoriet? Rode Duivel genomineerd voor Speler van het Jaar in de Premier League

Kevin De Bruyne (30) is een van de zes genomineerden voor de trofee voor de PFA Fans’ Player of the Year, dat maakte de spelervakbond PFA vrijdag via Twitter bekend. De prijs, waarin de fans hun stem uitbrengen, is niet te verwarren met de algemene PFA Speler van het Jaar-trofee, waarbij de spelers zelf hun stem uitbrengen.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

De spelmaker van Manchester City, die de vorige twee jaar door zijn collega’s werd aangeduid als PFA Speler van het Jaar, wordt op de shortlist van de supporterstrofee vergezeld door ploeggenoot Phil Foden. Zijn grootste concurrent wordt wellicht Liverpool-aanvaller Mohamed Salah, die de trofee vorig jaar wist te winnen en eind april door de Engelse schrijvende pers (Football Writer’s Association) werd verkozen tot Speler van het Jaar. 

Met Trent Alexander-Arnold vaardigt ook Liverpool twee spelers af. Slechts weinig lijkt de ploeg uit Merseyside en de ploeg Manchester dit seizoen dan ook te kunnen onderscheiden. Met respectievelijk 89 en 90 punten strijden Liverpool en Manchester zondag op de laatste speeldag om de titel. De shortlist wordt aangevuld door Crystal Palace-revelatie Conor Gallagher en West-Ham-aanvoerder Declan Rice.

Kevin de Bruyne kan de tweede Belg worden die de PFA Fans’ Player of the Year in ontvangst kan nemen. In 2019 kwam Eden Hazard, toen bij Chelsea, als winnaar uit de bus.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer