Tiener (17) belt in alle kalmte naar de hulpdiensten: “Een trein heeft me aangereden, ik ben mijn benen kwijt”

“Ik ben aangereden door een trein. Ik denk dat ik mijn benen kwijt ben.” Het zijn de woorden van de zeventienjarige Jacob Ohl tijdens zijn telefoontje naar de hulpdiensten afgelopen donderdag. Enkele minuten eerder was hij aangereden door een trein.

nadb

Jacob Ohl (17) was donderdag aan het wandelen langs de treinsporen in het plaatsje Lilburn in de Amerikaanse staat Georgia toen hij gegrepen werd door een trein.

Enkele minuten later had hij zelf zijn krachten gebundeld om naar de hulpdiensten te bellen. In een audiofragment is te horen hoe de tiener ijzig kalm blijft terwijl hij vertelt wat er gebeurd is. Vermoedelijk door de adrenaline en de extreme shock.

Terwijl de dame aan de andere kant van de lijn probeert in te schatten hoe ernstig de situatie is, vertelt Jacob dat hij gewond is aan zijn benen. “Ik denk dat ze afgesneden zijn”, zegt hij.

Koptelefoon

Toen de hulpdiensten aankwamen, troffen ze de student zwaargewond aan. Hij vertelde hen meteen dat het niet zijn bedoeling was om zichzelf pijn te doen. Nadien brachten ze hem in allerijl naar het Gwinnett Medical Center, waar ze hem opereerden en zijn wonden verzorgden.

“Jacob heeft ons verteld dat hij in het midden van de treinsporen liep met zijn koptelefoon op”, zegt zijn moeder Fern op Facebook. “Zoals bij iedereen het geval zou zijn, schaamt hij zich over wat er gebeurd is. Hij zegt dat hij de trein plots achter zich kon voelen. Hij herinnert zich niet meer of hij weggesprongen of gevallen is. Maar hij weet zeker dat de trein niet waarschuwingssignaal heeft gegeven.”

Terwijl de politie het incident verder onderzoekt, heeft de familie een pagina opgericht op GoFundMe. Op die manier hopen ze genoeg geld in te zamelen voor de medische kosten en de aanpassingen die nodig zullen zijn om hun huis toegankelijk te maken voor een rolstoelgebruiker.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer