Daken van huizen gewaaid in Nederlands-Limburg na zware onweersbui

De storm die vrijdagmiddag over Nederlands-Limburg raasde heeft vooral in Beek tot flinke schade geleid. Op verschillende plekken in het dorp zijn daken van huizen gewaaid.

Bron: De Limburger

De Veiligheidsregio Zuid-Limburg laat weten dat de meeste meldingen uit de regio Beek, Spaubeek, Schinnen en Sittard-Geleen komen. Daar is in korte tijd veel regen gevallen.

De straten tussen Stegen en de Heirstraat in Beek lijken het zwaarst getroffen. De hulpdiensten zijn in groten getale aanwezig. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg staat een woning aan de Beatrixstraat mogelijk op instorten.

Vermoedelijk zorgde een valwind daar voor de meeste problemen. Een valwind kan ontstaan als een enorme hoeveelheid koude lucht uit een intensieve buienwolk omlaag stort. Verder viel een schoorsteen op een auto, knakten bomen om en liggen wegen bezaaid met takken.

 ©  rr

 ©  rr

 ©  rr

 

Supermarkt

Behalve woonhuizen en auto’s had ook de supermarkt in Beek zwaar te leiden onder de storm. Een boom bleek niet bestand tegen de harde wind en viel tegen de voorgevel van de PLUS.

 ©  rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer