Georges Gilkinet (Ecolo), minister van Mobiliteit.
Volledig scherm
Georges Gilkinet (Ecolo), minister van Mobiliteit. © Photo News

Gilkinet pleit voor veel hogere boetes voor zeer ernstige snelheidsovertredingen, krijgt steun van Vias

Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) wil dat de straffen voor snelheidsovertredingen meer in verhouding staan tot de ernst van de overtredingen en het risico voor andere weggebruikers, zeker de meest kwetsbare. Vias, het Belgisch instituut voor de verkeersveiligheid, is gewonnen voor het voorstel en ook Vlaams minister voor Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) is het voorstel genegen. 

18 reacties

  • Jean West

    2 jaar geleden
    Goed zo.
  • Guy Van Brussel

    2 jaar geleden
    Als het van die groene dromers zou afhangen zouden ze gewoonweg de auto afschaffen !
  • Luc Lepoudre

    2 jaar geleden
    Er moet ook een beetje draagvlak zijn voor realistische snelheidsbeperkingen. Nu worden er teveel 30 km-platen rondgestrooid. "voor de veiligheid". Een boete krijgen voor 37 km/u waar probleemloos veilig 60 kan maakt de mensen weerbarstig.
  • Patrick Van Assche

    2 jaar geleden
    Op voorwaarde dat snelheidsbeperkingen realistisch zouden zijn (en niet steeds naar beneden bijgesteld zouden worden). Specifiek wat autowegen betreft, moet de snelheid in principe vrij zijn.
  • Marcq Adriaens

    2 jaar geleden
    En met die hogere boetes is het probleem opgelost? Ik denk dat er meer nodig is dan die boetes, discipline kan men aanleren en daarbij was de legerdienst van groot nut al waren de meeste bevelen onnozele praat.