Coca-Cola UK
Volledig scherm
© Coca-Cola UK

Iconisch Coca-Cola-flesje krijgt make-over in strijd tegen plastic: “Kleine verandering met hopelijk grote impact”

Hoewel de dop van een plastic Coca-Cola-flesje en het flesje zelf samen gerecycleerd mogen worden, belanden ze nog te vaak in verschillende vuilnisbakken. Om deze recyclagekwaal te bestrijden, heeft de frisdrankgigant een nieuw flesje gelanceerd. Maar niet iedereen is onder de indruk.

19 reacties

  • Carmen De Gussem

    2 jaar geleden
    Statiegeld voor blikjes en plastiek zou de afvalberg al flink verkleinen maar natuurlijk de supermarkten en dergelijke willen dit niet want dit betekent meer werk en het enige wat die allemaal willen is meer WINST.Met Vivaldi aan het stuur en dan vooral de liberalen zal er niets veranderen want hun geldschieters mogen toch niet op de tenen getrapt worden,niet?
  • Angelo Cabooter

    2 jaar geleden
    Zowel de fles als het dopje hoort bij PMD net als de blikjes. Dus NIET bij restafval. Toch zie ik regelmatig flesjes en blikjes bij restafval belanden.
  • Dominique Hermys

    2 jaar geleden
    Bij mijn zou het rap geflikt zijn. Stopje afknippen.
  • pascal de groote

    2 jaar geleden
    Vroeger had je in die cola dopseltjes kroonkurken zo iets dat je eruit kon pellen voor spaaracties. Wel xx of xxx dopsels is bv een fles cola gratis en het is ook opgelost en beter.
  • pascal de groote

    2 jaar geleden
    Toch net meer plastic -of zie ik het verkeerd- dan vroeger want nu heb je nog dat lipje bandje die ook kunststof is met enkel het dopsel heb je minder plastic.