© pp

Kogel is door de kerk: hier ligt de nieuwe halte van het toekomstige ziekenhuis Maas en Kempen

De bus zal dan toch tot aan de nieuwe halte van het toekomstige ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik rijden. Dat besliste De Lijn Limburg na nieuwe gesprekken met het stadsbestuur en het bestuur van het ziekenhuis. De bussen van hoofdlijn 302 rijden rechtstreeks langs. De andere lijnen krijgen op de hoofdhalte een aansluitende route met een belbus.

Phillip Pergens / MiGe

De nieuwe campus opent dit jaar, maar dat zou zonder een rechtstreeks bediende bushalte zijn. Bij de Openbare Vervoersmaatschappij wilden ze een halte bij de nieuwe inplantingsweg, op ruim 300 meter realiseren, maar dat stuitte op veel politiek protest in de regio en ook de publieke opinie was niet mals. Een online petitie werd al snel door ruim 750 mensen ondertekend en ook de seniorengroep Okra toonde onbegrip.

Nadat de gesprekken in februari werden heropgestart is nu alsnog een doorbraak bereikt. Bij de opening van het ziekenhuis zal de nieuwe dienstregeling een feit zijn.

Middelen vrijgemaakt door herschikken van belbusaanbod

"De Lijn heeft de afgelopen weken gezocht naar een manier om door het herschikken van het aanbod in de regio de nodige middelen vrij te maken om deze tegemoetkoming te kunnen realiseren. Een oplossing werd uiteindelijk gevonden door het reorganiseren van de belbussen 720-721 en 746-748, die onder meer Maaseik en Bree bedienen", laat woordvoerder van De Lijn, Sonja Loos, weten. . "Uitgangspunt hierbij was dat de huidige belbusgebruikers ook in de toekomst over dezelfde mogelijkheden moeten kunnen beschikken. Op gewone weekdagen wijzigt er niets in het belbusaanbod. Op zaterdag, zondag en tijdens schoolvakantie zijn er wel lichte aanpassingen en kan het zijn dat belbusgebruikers zullen merken dat ze iets vroeger of later over een belbusrit kunnen beschikken. Dat is iets waaraan belbusgebruikers al gewoon zijn, omdat een belbusrit sowieso afhangt van het aantal reservaties en de haltes die moeten worden aangedaan. Al bij al gaan de belbusgebruikers in de regio dan ook weinig merken van de verschuivingen", aldus Loos

Nieuwe halte in gebruik vanaf september

"Nu er een akkoord is over de bediening van het ziekenhuis Maas & Kempen, kan De Lijn de nieuwe dienstregeling voor lijn 302 Geel – Maaseik concreet uitwerken. De wijzigingen zullen ingaan vanaf september, wanneer ook het nieuwe ziekenhuis in gebruik genomen wordt", besluit Loos.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer