© EPA

Worden Davis Cup-wedstrijden binnenkort in drie sets beslist?

Vanaf volgend jaar zouden de wedstrijden in de Davis Cup over maximaal drie in plaats van vijf sets gespeeld kunnen worden. Dat is één van de hervormingen die de raad van bestuur van de Internationale Tennisfederatie (ITF) door wil voeren, zo liet de ITF donderdag weten.

“De raad van bestuur heeft op zijn vergadering unaniem toegestemd met een lijvig pakket aan hervormingen voor de Davis Cup en de Fed Cup”, klinkt het in een persbericht.

De topspelers van elk land laten de Davis Cup (mannen) en de Fed Cup (vrouwen) de laatste jaren steeds vaker aan zich voorbij gaan om zich te focussen op individuele doelstellingen. De ITF hoopt de toppers opnieuw aan te trekken door de landencompetities minder belastend te maken. Eén van de maatregelen die daar verandering in moet brengen is de implementatie van Davis Cup-wedstrijden die volgens een best-of-three gespeeld worden. Ook overweegt de ITF om de Davis Cup-confrontaties over twee in plaats van drie dagen te laten plaatsvinden.

Het pakket aan hervormingen wordt begin augustus aangedragen op de jaarlijkse vergadering van de ITF in het Vietnamese Ho Chi Minh, waar alle nationale tennisfederaties zullen stemmen over de beoogde veranderingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer