©  EPA-EFE

ROLAND GARROS. Dominic Thiem verliest opnieuw in eerste ronde, Grigor Dimitrov kent weinig genade

Dominic Thiem (ATP 194) heeft nog steeds niet de goede vorm te pakken. De Oostenrijker verloor zondag kansloos van de Boliviaan Hugo Dellien (ATP 87) in de eerste ronde van Roland Garros: 6-3, 6-2 en 6-4.

Bron: BELGA

Thiem, in 2018 en 2019 verliezend finalist op het Parijse gravel, kon dit jaar nog geen enkele wedstrijd winnen. De US Open-kampioen van 2020, voormalig nummer drie van de wereld, vierde eind maart op een Challengertoernooi in Marbella zijn terugkeer na negen maanden afwezigheid door een polsblessure. Sindsdien ging hij zeven keer onderuit in evenveel partijen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de tweede ronde neemt Dellien het op tegen de winnaar van het duel tussen de Portugese kwalificatiespeler Nuno Borges (ATP 126) en de Rus Karen Khachanov (ATP 24).

Eerder op de dag plaatste de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 20) zich ten koste van de Amerikaan Marcos Giron (ATP 49) met driemaal 6-1 voor de tweede ronde. Daarin treft hij ofwel de Kroaat Borna Coric (ATP 275) ofwel de Spanjaard Carlos Taberner (ATP 88).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer