Max Verstappen, met ploeggenoot Sergio Pérez op de achtergrond.
Volledig scherm
PREMIUM
Max Verstappen, met ploeggenoot Sergio Pérez op de achtergrond. © REUTERS

Onze F1-watcher zag in Spanje dat het soms een kwestie van hiërarchie is: “Ons gevoel zegt dat Pérez zonder inmenging van zijn team de race had gewonnen”

Formule 1Max Verstappen won zijn vierde GP van het seizoen en pakt de kop in het kampioenschap. Dankzij zijn volharding, een beetje. Dankzij zijn teamgenoot, een beetje veel. Twee keer moest Pérez zijn kopman voorbijlaten. Hij gehoorzaamde. Een kwestie van hiërarchie. Maar hij deed het met tegenzin. Een kwestie van eergevoel. “Oké jongens, maar ik vind dit niet fair...”

18 reacties

  • Tony Chan

    2 jaar geleden
    Normaal dat Perez MV voorlaat, hij is een helper MV is kopman. Zelfde als bij wielrennen.
  • Gregory Dewaegheneire

    2 jaar geleden
    Er zitten hier precies veel F1 kenners. Dit is al decennia lang schering en inslag, so what? Ik vermeld er maar bij dat ik geen Verstappen fan ben. Hoe denken jullie dat Schumi & Lewis aan 7 wereldtitels elk zijn geraakt? Door bij de beste te horen, het beste materiaal te hebben, een dienende ploegmaat te hebben en niet vies zijn van een vuile streek af en toe uit te halen. Me dunkt dat Verstappen goed op weg is, want hij beantwoordt aan alle vereisten.
  • urbain celis

    2 jaar geleden
    afschaffen deze zever, geldverspilling en CO2 uitstoot???
  • glenn wouters

    2 jaar geleden
    Het is toch normaal dat ploegmaten elkaar helpen. Bottas heeft Hamilton ook al geholpen in het verleden. Dat is wat je doet als ploeg. Als je niemand wil helpen moet je geen ploegsport beoefenen. Ik snap dat Perez niet blij was, maar hij zal het nadien wel begrijpen.
  • Marko Decandt

    2 jaar geleden
    Dus Gert en Henk, wat jullie bedoelen is dat Max die DRS broodnodig heeft om te kunnen winnen? Want zonder geraakte hij niet eens voorbij Russel, die nota bene nog steeds met een mindere Mercedes rondreed. Dat terwijl miljoenen mensen vragen om die DRS te schrappen om terug 'puur' racen te zien. En in tegenstelling met die andere 2 DNF's van Max waar Leclerc won, toen reed Leclerc ook al ver vooraan, dus verschil met nu, nu kreeg Max effectief winst cadeau.