©  Shutterstock

OVERZICHT HANDBAL. Houthalen stelt titelfeestje van Sasja uit

Sasja had met een zege in Houthalen de titel in eerste nationale en de promotie naar de BENE-League kunnen vieren, maar dat buiten de Limburgers gerekend: 27-25. Houthalen kwam mits winst tegen Sasja nog in aanmerking voor de titel, maar dan mocht ook Eupen voor eigen publiek tegen Izegem geen punten rapen. En die voorwaarde werd niet vervuld. Op de laatste speeldag strijden Sasja en Eupen in een onderling duel voor de titel. Een tweede plaats is voor Houthalen het hoogst haalbare. Houthalen - Sasja was een prima wedstrijd waarin de thuisploeg in de eerste helft een voorsprong van drie doelpunten had, 14-11. In de tweede helft nam Sasja het even over 19-20 en 20-21), maar Van Vlierden schonk met vier doelpunten in de laatste vier minuten de thuisploeg de zege. (ik)

HOUTHALEN: Vanhout 1, Van Vlierden 8, Grevesse 2, Linten 1, Schepers 6, Op het Veld 1, Kubacki 1, Vancriekinge 2, Follon 5.

Sint-Truiden naast Visé op kop

Visé liet zaterdag voor eigen publiek geen steekje vallen tegen Eupen (38-29). Sint-Truiden kon zich zondag op het veld van Uilenspiegel dus geen misstap veroorloven. En dat gebeurde ook niet. Twee speeldagen voor het einde delen Visé en Sint-Truiden de leidersplaats. De Limburgse meisjes speelden zeer dominant in de eerste helft. Na 25 minuten leidde Sint-Truiden al met 2-16. Bij 7-20 aan de rust was de wedstrijd gespeeld. Sint-Truiden opende de tweede helft met vier doelpunten op rij en zette in de laatste tien minuten opnieuw een mooie reeks neer. Het overwicht vertaalde zich in een 15-34-zege. Volgend weekend speelt Sint-Truiden thuis tegen Hasselt en treedt Visé aan in Uilenspiegel. Op de laatste speeldag gaat de onderlinge confrontatie tussen Visé en Sint-Truiden beslissen over de titel.

SINT-TRUIDEN: Remels 1, Ghijsens 7, L. Putzeys 1, F. Putzeys 2, Janssen3, Marteleur 5, Lamotte 5, Van Praet 5, Schepkens 2, Haegemans 3.

Initia Hasselt C en Pelt winnen Beker van Limburg

Initia Hasselt C (mannen) en Sporting Pelt (vrouwen) wonnen zondag de finales van de beker van Limburg. Hasselt zette bij de mannen Real Kiewit (29-24) opzij. Bij de vrouwen was Sporting Pelt een maatje te groot voor de organiserende club Bilzen (20-25).

Play-offs tweede nationale mannen

Bocholt - Beyne 28-33

Bij 16-18 aan de rust waren er nog kansen voor Bocholt maar de Limburgers werden in de tweede helft snel op vier doelpunten gezet. Die kloof kregen ze niet meer gedicht.

BOCHOLT: Vriens 3, Lamers 7, Ruyten 3, Tielen 7, Jaeken 8.

Play-offs vrouwen eerste nationale

DHC Overpelt - Hasselt 28-33

De thuisploeg, die aan de rust tegen een 15-16-achterstand aankeek, hield ook in de tweede helft lang stand. Een 26-28-score (55’) bood nog perspectief. Kranzen en Robyns namen met elk twee goals alle twijfels weg.

DHC OVERPELT: E. Noten 3, Peeters 5, Cuyvers 2, Hermans 5, Pellens 6, Driesen 3, Damen 2, Maher 2.

HASSELT: Bielen 1, Castermans 5, Coenen 2, Duran 4, Kranzen 7, Nusser 8, Paredis 2, E. Robyns 3, Schellingen 1.