(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © Shutterstock / Savvapanf Photo

Europa geeft België budgettaire ademruimte, maar tikt ons land ook op de vingers

De Europese Commissie geeft België en de andere lidstaten van de EU een jaar langer budgettaire ademruimte. Na de coronapandemie zijn het nu de oorlog in Oekraïne, de hoge energieprijzen en aanhoudende verstoring van de toeleveringsketens die de Commissie doen beslissen om de strikte begrotingsregels in het vriesvak te stoppen. Toch is het dagelijks bestuur van de Europese Unie scherp in zijn rapport van ons land.

20 reacties

  • Hugo hofmans

    2 jaar geleden
    In plaats van te zagen dat er problemen zijn met dit en dat, zouden de leiders in de EU zich beter concentreren op zaken die er NU toe doen, met namen zorgen dat die vijandelijkheden in Oekraïne opgelost raken. Denk even los van Biden en concentreer jullie op de taken waarvoor het publiek jullie verkozen heeft !
  • An Vanden Bossche

    2 jaar geleden
    De aanbevelingen van de Europese commissie leggen de vinger op de wonden. Op gebied van onderwijs verwarren ze oorzaak en gevolg. Op gebied van zorg zitten ze er ook behoorlijk naast, verzachtend hiervoor is de afwezigheid van enige transparantie.
  • Stef De Vos

    2 jaar geleden
    De Vlamingen in België hebben twee regeringen, de Vlaamse en de Belgische. De vier andere regeringen in dit land liggen in het zuiden met een veelvoud van politiekers.
  • jan boden

    2 jaar geleden
    Met andere woorden, Vivaldi zal de budgettaire tekorten niet meer saneren, dat schuiven ze door naar de volgende generatie(s).
  • Dirk BERX

    2 jaar geleden
    Enkele jaren geleden zaten Michel, en Jambon aan diezelfde tafel in Davos, op onze kosten te eten. Toen was dat blijkbaar GEEN probleem !