Wat Sjalajev aan oorlogsbeelden laat zien, bevestigt eerdere vaststellingen van westerse militaire analisten: het Russische leger is slecht georganiseerd, vecht met rammelend materieel en heeft een beroerde mentaliteit.
Volledig scherm
PREMIUM
Wat Sjalajev aan oorlogsbeelden laat zien, bevestigt eerdere vaststellingen van westerse militaire analisten: het Russische leger is slecht georganiseerd, vecht met rammelend materieel en heeft een beroerde mentaliteit. © The Occupant

Zeldzame beelden tonen oorlog in Oekraïne door de ogen van Russische tankcommandant: “We worden al drie uur aangevallen, ze fucken ons”

Hoe beleeft een 24-jarige Russische tankofficier de oorlog in Oekraïne? Een Oekraïense krant maakte een verslag aan de hand van beelden die de jonge Russische luitenant Joeri Sjalajev zelf maakte met zijn smartphone. De documentaire levert een zeldzame inkijk in het Russische leger.

35 reacties

  • Jan Schroven

    2 jaar geleden
    Jan Schroven Een leger dient normaal voor het vaderland te verdedigen bij een inval.Niet om een ander land binnen te vallen.
  • Jo Schok

    2 jaar geleden
    Poetin is groot gevaar voor de wereld! Hij liegt, steelt en vernield, vermoord zelfs zijn eigen "kameraden"en zaait verderf! Oekraïne heeft industrie,landbouw, mijnbouw en Rusland steelt grondstoffen en produkten en vernield alles! Alle bevroren gelden van Rusland moeten in beslag genomen worden om Oekraine te heropbouwen en ook de armste landen, te helpen financieren voor graan, grondstoffen, energie! Bevestigd door Rusland zelf! Er is info van beiden beschikbaar
  • Emmanuel Veraart

    2 jaar geleden
    Dit toont nog maar eens aan dat 'soldaatje ' spelen plezant is zolang het niet voor echt is.
  • patrick neyt

    2 jaar geleden
    Maar één zin nodig! Putin is het laagste van het laagste, valt zomaar een een onschuldig land binnen, stuk leugenaar, en maar zeggen dat ze oefeningen gingen doen, net naast de grens, hoeveel leugens kan men nog slikken,van een aartsleugenaar.
  • Francois Sals

    2 jaar geleden
    beseft hij zelf wel , dat hij daar niet zou moeten zijn ..en denken waarom moeten wij Oekraine aanvallen en vernietigen.