© TikTok jeanwad

Zoekactie naar man die leerkracht bedreigde stopgezet, alarmpistool vlak bij school aangetroffen

In een school in Anderlecht zou maandagmiddag een schot gelost zijn. Daarbij vielen geen gewonden. Dat meldt de lokale politie van de zone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst). Even werd vermoed dat er een gijzeling bezig was, maar dat klopt niet, aldus de politie. Een leerkracht werd wel bedreigd.

Bron: Belga

Getuigen zagen maandagnamiddag omstreeks 14.00 uur hoe een persoon met een handvuurwapen binnendring in het Franstalige Institut de la Providence, aan de Habermanstraat in Anderlecht. Even later weerklonk ook een schot.

“Maar er zijn geen gewonden gevallen en er is ook geen huls of geen kogelinslag gevonden”, zegt politiewoordvoerster Sarah Frederickx. “Iedereen die in het gebouw aanwezig was, is in veiligheid gebracht, en de school wordt nu grondig doorzocht.” Het Brusselse parket heeft intussen een onderzoek geopend naar de feiten.

De zoektocht naar de verdachte in de omgeving van de school is ondertussen stopgezet. Er wordt nu onder meer op camerabeelden uit de omgeving gekeken of de verdachte kan worden geïdentificeerd. Ook worden verschillende aanwezigen in de school ondervraagd. Het gaat dan onder meer om de leerkracht die hij bedreigde.

Het Brusselse parket bevestigt dat een alarmpistool werd gevonden in de nabijheid van de school. Het wapen is meegenomen voor verder onderzoek.

De school bekijkt intussen of er extra veiligheidsmaatregelen moeten worden genomen.

Paniek

Volgens het getuigenis van een leerling was er heel wat paniek na het incident. “Verschillende mensen waren aan het huilen”, klinkt het. “De leerkrachten zeiden dat we naar de turnzaal moesten vluchten. Daar hebben we een uur of twee moeten wachten. Nadat we gefouilleerd werden door de politie, mochten we de school verlaten.”

 ©  amg

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER