Beeld van de testversie van 'Diablo Immortal'
Volledig scherm
Beeld van de testversie van 'Diablo Immortal' © Blizzard Entertainment

‘Diablo Immortal’ komt niet uit in België door strenge regels tegen ‘lootboxes’

Blizzard brengt ‘Diablo Immortal’ niet uit in Nederland en België. Dat geldt zowel voor de mobiele versies als voor de pc-versie. Volgens ontwikkelaar Blizzard komt dat door “de huidige exploitatievoorwaarden in deze landen”. Het bedrijf doelt waarschijnlijk op wetgeving omtrent ‘lootboxes’. Voor die virtuele kisten met extra’s kan je betalen, maar je weet op voorhand niet wat erin zit.

4 reacties

  • Chris Maekelberg

    2 jaar geleden
    Dwaze regelmakerij. Niemand verplicht u om lootboxes aan te kopen. Bij de meeste games gaat het zelfs enkel om cosmetics. Bizar.
  • Yvan Lissens

    2 jaar geleden
    Een goede maatregel. Ik speel graag regelmatig een game op pc of console, maar haat spellen waarin je nogmaals uw portemonnee mag boven halen. Reken een eerlijke prijs voor het uitgebrachte spel, maar laat de klant nadien gerust. Spellen met loot boxes lijken meer op gokken dan op games.
  • sjaak vanslembrouck

    2 jaar geleden
    Ik weet dat Belgie deze wet heeft goedgekeurd om een goede reden maar zou het niet beter zijn om gewoon te verplichten dat het voor 18+ is ? In plaat van hun games aan te passen publiceren ze ze simpelweg niet meer, wij worden meer gestraft dan het bedrijf, maar dat zijn we hier wel gewoon.
  • Kelly Verlinden

    2 jaar geleden
    Rotzooi. Ofwel regel het op Europese niveau ofwel laat volwassen mensen zelf eens beslissen wat ze spelen.