Zwaar geval van verkeersagressie: fietser steekt pakjesbezorger neer op straat

© IF

Een koerier van transportbedrijf PostNL is donderdagmiddag in Gent neergestoken op straat. Het incident deed zich voor in de Blazoenstraat in de Brugse Poort. Het parket onderzoekt de precieze omstandigheden, maar er is sprake van een zwaar geval van verkeersagressie. De dader, een fietser, wordt nog steeds opgespoord.

Sander Luyten en Guy Stevens

Iets na de middag kwam het volgens getuigen tot een aanrijding tussen een bestelwagen van PostNL en een fietser. Buurtbewoners zagen hoe de chauffeur van de bestelwagen uitstapte en het nadien aan de stok kreeg met de fietser. Die trok een mes en stak de koerier verschillende keren. Nadien sloeg de dader op de vlucht.

Het zwaargewonde slachtoffer - niet in levensgevaar - werd door personeel van de Louis Delhaize en buurtbewoners geholpen. Kort daarna namen ambulanciers het van hen over. De politie zette meteen de hele buurt af en het parket stuurde het labo ter plaatse.

De Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen kan nog geen details van het onderzoek bevestigen. "Er is een incident gebeurd in de Blazoenstraat en dat zijn we volop aan het onderzoeken", zegt parketwoordvoerster An Schoonjans. "De fietser wordt nog altijd opgespoord."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen