AFP
Volledig scherm
© AFP

Wout van Aert wil WK tijdrijden skippen en alles op de wegrit zetten

WielrennenDe kans is groot dat vice-wereldkampioen tijdrijden Wout van Aert in Australië de WK-chrono laat schieten. Van Aert wil alles op de wegrit in Wollongong zetten en is bereid daarvoor de tijdrit op te offeren. “Het is een denkpiste, maar we hakken de knoop pas door na de Tour”, bevestigt sportief manager Merijn Zeeman aan onze redactie.

19 reacties

  • bob jansens

    2 jaar geleden
    Wout heeft een contract van zo'n 2.2 miljoen Euro per jaar, een contract met Jumbo, niet met BWB, niet met de supporters. Het is dan ook logisch dat Jumbo bepaalt welke koersen Wout rijdt.
  • patrick isenborghs

    2 jaar geleden
    ploeg rond remco & dylan opbouwen zal veel meer kans maken op succes dan op eentje met 6 gezichten
  • Diego Pepre

    2 jaar geleden
    Er zitten 4000 hoogtemeters in het WK. Gaan we enkel voor Wout als kopman? Ik ben blij dat ik geen bondscoach ben.😀. Want ik vind niet dat Dylan en Remco moeten knechten op het WK. Zelfs Tiesj niet maar die rijdt in dezelfde ploeg als Wout dus die zal dat sneller zien zitten.
  • Rafaël Pauwels

    2 jaar geleden
    Remco &Wout jullie zijn allebei goeie renners. Doe zo verder mannen.
  • marc van de poel

    2 jaar geleden
    Wout is een topper met veel inhoud. Maar tijdrittrainingen zijn moeilijk te combineren met wegrit trainingen. Inderdaad zou hij beter een keuze maken. Hij kwam dit jaar op het einde van de wegrit ook te kort, misschien wegens de geleverde tijdritprestatie. Remco daarentegen zal met volle overtuiging de tijdrit (grote kans op goud) èn de wegrit (een betere meester helper bestaat niet) rijden. Want hij rijdt in de loop van het seizoen toch duidelijk minder dan Wout.