Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA). © Tessa Kraan

ONZE OPINIE. ‘Niet in mijn achtertuin’: NIMBY-syndroom is nooit ver weg in de Vlaamse politiek

‘NIMBY’ op steroïden. ‘Not in my backyard’ op steroïden, dus. Het was een Bart De Wever (N-VA) op steroïden die Gwendolyn Rutten (Open Vld) aan zijn riek reeg over het stikstofakkoord. De N-VA-voorzitter heeft nog een eitje te pellen met de voormalige Open Vld-voorzitter en laat geen kans onbenut. Bart De Wever slaat er niet compleet naast.  Maar de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. 

23 reacties

  • Emiel Van Roost

    2 jaar geleden
    Wat bedoelt U met; en wat wet oosterweel?, dit is een project met grote economische waarde, volgens mij zou een oplossing voor de vervuilde grond (pfos) kunnen liggen in het opvullen van de mijnen in Beringen, (geen grondverzakkingen meer), die grond kan niet gezuiverd worden.
  • PETER PERMENTIER

    2 jaar geleden
    Alles moet ondergronds hier in dit land al eens bekeken dank zij de ring gebouwen van onze huizen urbanisatie hoeveel ondergravingen er dienen te gebeuren. Maar zoals gewoonlijk men heeft 5 jaar de tijd gehad voor het windmolen park in dienst is genomen en operationeel, nu komt de distrubitie ter sprake, ik stel mij vragen bij dit soort engineering, terug is de wagen voor de paarden gespannen, een typisch Belgisch ziekte probleem.
  • Yolande MARIS

    2 jaar geleden
    Waar men niet over praat is dat België de vuilbak van Duitsland wordt,alles moet door ons landje,hoogspanningslijnen ,pijpleidingen voor hun chemische industrie ,alle zwaar vervoer enz.Klimaatneutraal noemt onze regering dat.
  • Emiel Van Roost

    2 jaar geleden
    De hoogspannigslijdingen van de kerncentrales zijn die dan anders dan die van windmolens?
  • Jelle Vanstraelen

    2 jaar geleden
    @ Gino: het elektro-magnetisch veld ontstaat doordat een wisselende elektrische stroom door een geleider gaat. Ondergrondse kabels gebruiken gelijkspanning, geen wisselspanning. Het elektro-magnetisch veld verdwijnt dus wel degelijk. Los daarvan, dat magnetische veld berokkent niemand schade. Makkelijkste en goedkoopste oplossing is simpelweg die paar woningen die onder de leiding komen te liggen opkopen. Veel goedkoper dan ondergronds gaan en discussie is ten einde.