©  vtm

Boer Garry en Els zijn toch terug samen: “Ik had even tijd nodig, maar Garry past in mijn leven”

Tijdens de reünie van Boer zkt Vrouw moesten Garry (46) en Els (44) nog het nieuws delen dat ze niet langer een koppel vormden. Maar intussen hebben de geitenboer uit Heist-op-den-Berg en de zorgkundige uit Tessenderlo elkaar teruggevonden, aldus Els. “Ik had even tijd nodig, maar we zijn nog altijd erg verliefd.” Garry blijft voorzichtiger.

Nele Coune

Garry en Els hadden het meteen hard te pakken tijdens Boer zkt Vrouw. Terwijl de andere boeren nog hun laatste keuzes moesten maken, hadden de twee al voor elkaar gekozen en genoten ze van een romantische trip in Cadzand. Het ging snel voor de oudste tortelduifjes van dit seizoen. Misschien iets te snel. “We zijn na die trip nog samen op vakantie gegaan, maar ik had het heel erg moeilijk”, vertelt Els die drie jaar geleden haar echtgenoot verloor. “Ik had even tijd nodig en ben in rouwverwerking gegaan om dat verlies een plaats te geven. Ik had dat eigenlijk vroeger moeten doen, maar ik heb destijds voorrang gegeven aan mijn kinderen zodat zij terug hun weg zouden vinden. Toen ik met Garry samen was, merkte ik dat die gevoelens toch terug meer naar boven kwamen. Het is ook niet simpel om opnieuw te starten. Je hebt al een heel leven achter je.”

LEES OOK. Amber was verliefd op William in ‘Boer zoekt vrouw’, maar hij niet op haar: “Ik ben blij dat we weer contact hebben”

Die pauze van een vijftal maanden viel Garry zwaar. “Het leek even alsof het verleden zich herhaalde, omdat mijn vrouw mij destijds verlaten heeft. Maar ik had uiteraard begrip voor Els haar beslissing. Dit was een heel andere situatie. Ik heb ervan afgezien, maar ik heb Els nooit iets kwalijk genomen. Ik voelde ook dat ze dit nodig had.”

“Garry past in mijn leven en ik ga er alles aan doen om bij hem te zijn.” ©  vtm

Alles verkocht

Een tijdje na de reünie, die een dikke maand geleden werd opgenomen, beslisten ze om het toch opnieuw te proberen. “We doen het rustig aan. Ik ga voorlopig enkel in het weekend naar de boerderij. We hebben elk nog een eigen huishouden te runnen. Maar Garry past wel in mijn leven en ik ga er alles aan doen om ook bij hem te zijn”, zegt Els. “Ik ben afkomstig uit Tielt-Winge, maar na het overlijden van mijn echtgenoot heb ik alles verkocht en ben ik in Limburg gaan wonen. Het huis was te groot geworden voor mij alleen en ik voelde ook dat ik daar weg moest. Die verhuis heeft mij echt deugd gedaan. In Limburg heerst toch een andere mentaliteit. Als er iets is, hoef ik maar aan te bellen bij de buren en ze staan klaar om mij te helpen.”

De twijfel blijft

Els noemt wat de twee hebben een relatie, Garry is voorzichtiger in zijn uitspraken. “Ondanks alle strubbelingen blijven Els en ik goed overeenkomen”, vertelt hij. “Ik blijf haar een toffe madam vinden. De situatie is wat bizar: er is van beide kanten interesse, maar toch lijkt er iets ons tegen te houden.”

Garry wil niet meer gekwetst worden. “De laatste stand van zaken is dat Els graag terug een koppel wil vormen met mij, maar ik durf het niet goed meer aan. Ik ben daar zeer voorzichtig in geworden. Die onverwachte mededeling van haar in het najaar is hard bij mij binnengekomen en ik wil dat niet opnieuw meemaken. Daarnaast is er een toffe vriendschap opgebouwd en die wil ik zeker niet kwijt.” Al ontkent hij niet dat er veel romantische gevoelens zijn. “We zijn nog altijd heel erg verliefd, ook al was het met tussenpozen”, lacht Garry.

Kameraad

“Garry gaat nooit de vader van mijn kinderen kunnen vervangen, maar dat is ook de bedoeling niet.” ©  vtm

Niet enkel Els, maar ook haar kinderen zijn blij dat er terug een man in haar leven is. “Ze wilden graag dat ik iemand nieuw zou vinden, zodat ik niet meer alleen zou zijn. Ze zijn 18 en 22 jaar, dus ik zat wel vaak alleen thuis. Ik voelde mij dan wel eens eenzaam. Vooral in de winter duurden de avonden heel lang.” Haar zoon en dochter hadden meteen een klik met Garry. “Ze zien hem als een kameraad. Hij gaat nooit hun vader kunnen vervangen, en dat is ook de bedoeling niet.” “We komen heel goed overeen. En ook mijn familie is heel positief over Els”, vult Garry aan die vader en zelfs al grootvader is.

LEES OOK. Kim uit ‘Boer zkt Vrouw’ krijgt kritiek na “wissel” : “Vrienden en familie begrijpen mij, de rest kan de boom in”

En zo kunnen ook zij een mooi einde aan hun Boer zkt Vrouw-avontuur breien. “Ik had nooit gedacht dat ik ooit zou meedoen aan dit programma”, zegt Els nog. “Het maakte voor mij ook niet uit of hij nu boer of buschauffeur was, als het gevoel maar goed zat. Het was dan wel een ‘blinde’ editie, maar ik zag meteen aan Garry dat hij een heel lieve mens is met een goed karakter.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER