Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, op het World Economic Forum in Davos.
Volledig scherm
Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, op het World Economic Forum in Davos. © ANP / EPA

Von der Leyen: “Rusland chanteert wereld met hongerdreiging”

Rusland chanteert de wereld met het schrikbeeld van honger, stelt voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie. Net als met fossiele brandstoffen knijpt de regering in Moskou volgens haar doelbewust de aanvoer af om landen onder druk te zetten.

20 reacties

  • Dirk Van Brussel

    2 jaar geleden
    Europa gaat het deksel op de neus krijgen door Oekraïne aan het lijntje te houden. Binnen afzienbare tijd €10 voor een brood als Rusland verder haar gang kan gaan. Dan zal Rusland de prijzen bepalen.
  • Bart Verwegen

    2 jaar geleden
    Als dat nu enkel het westen zou treffen zou dit nog enigzins 'aanvaardbaar' zijn, maar ondertussen is dit de doodsteek voor massa's hongerlijdende kinderen die niks met het conflict te maken hebben.
  • Jean West

    2 jaar geleden
    Al sedert mijn kindertijd in de jaren 50 heb ik niets anders gehoord dat er hongersnood was in Afrika. Nu is het plotseling de schuld van Rusland.
  • Gilbert De Meyer

    2 jaar geleden
    Dus mag Von der Leyen sancties uitvaardigen tegen Rusland, maar Rusland mag niets terug doen, wat voor flauwe kul wil die ons eigenlijk verkopen, dat het honger probleem mondiaal gaat worden is juist haar probleem, door die sancties en dat weet ze maar al te goed .
  • Eveline Van den Hout

    2 jaar geleden
    Dat die vrouw nu eens stopt met olie op het vuur te gooien. Ze heeft geen benul van de gevolgen van haar woorden en de schade die ze aan ons toebrengt.