EPA
Volledig scherm
© EPA

Amerikanen kochten in 20 jaar meer dan 200 miljoen vuurwapens

Sinds het begin van de eeuw hebben Amerikaanse wapenfabrikanten meer dan 139 miljoen vuurwapens gemaakt, waarvan de meeste in de Verenigde Staten zijn verkocht. De export bedroeg in die periode 7,5 miljoen stuks. Ook zijn er in die twintig jaar nog eens 71 miljoen vuurwapens uit het buitenland geïmporteerd.

9 reacties

  • Gaston Miar

    2 jaar geleden
    Vandaar dat er elke dag "shootings" zijn.
  • Nico Herbots

    2 jaar geleden
    Helaas kan elke aap met een hoed op zich een wapen aanschaffen in Amerika. Veel uitleg komt er niet aan te pas, screening nog minder, met alle gevolgen van dien. Hoeveel doden zijn er al niet gevallen doordat kinderen het geladen, rondslingerende wapen vonden? Of tijdens het 'poetsen' - wat overigens ook hét ideale excuus is als je iemand van kant wil maken? Om nog maar te zwijgen van de massamoorden op scholen of gewoon op straat. Maar ja, als zij het zelf veiliger vinden op deze manier ...
  • Marc Vinck

    2 jaar geleden
    Miljardenbusiness, dus untouchable
  • Rita Heremans

    2 jaar geleden
    Ik weet niet juist welk amendamend het is, 2de of 3de, maar dit geeft elke Amerikaan recht op een wapen. In bepaalde staten is het wel verboden op de openbare weg een wapen te dragen maar thuis mag je wel een wapen hebben. Kennedy heeft het geprobeerd, Obama heeft het geprobeerd, misschien anderen ook, maar de wapenlobby is in Amerika de grote baas en zolang zij het voor het zeggen hebben zullen de wapens nooit verdwijnen; Het moet gezegd dat Belgie daar een voorbeeldland voor is.
  • jan boden

    2 jaar geleden
    Nu een paar dagen krokodillentranen plengen en dan is het gewoon wachten op de volgende mass shooting. De politiek wordt gesponsord door de wapenindustrie dus hoef je van hen geen verboden te verwachten.