Voortvluchtige kindermisbruiker op Most Wanted-lijst al meteen opgepakt

Een man die sinds gisteren op de Most Wanted-lijst van de politie stond, is dezelfde dag nog opgepakt. De man zat niet in Ibiza, zoals hij zelf had laten uitschijnen, wel in Nederland.

Vorige vrijdag werd de 54-jarige Rony V.W. door het hof van beroep in Gent tot 6 jaar gevangenis en 10 jaar terbeschikkingstelling veroordeeld omdat hij een minderjarige had verkracht. De rechtbank besliste ook dat de man onmiddellijk aangehouden moest worden. Alleen bleek dat niet mogelijk: de man uit Brugge was verdwenen.

Gisteren verspreidde de politie een opsporingsbericht voor de man en werd hij op de Most Wanted-lijst geplaatst, de lijst met de meest gezochte criminelen van ons land. De man zelf verspreidde op sociale media het bericht dat hij op Ibiza zat.

Maar dat blijkt dus een dwaalspoor te zijn geweest. Vanmorgen maakte minister van Justitie Van Quickenborne (Open VLD) op Twitter bekend dat de man was opgepakt in Nederland:

Het FAST-team van de federale politie, dat voortvluchtige criminelen opspoort, bevestigt het nieuws: de man zou op straat opgepakt zijn in de buurt van de stad Heerlen, net over de Nederlandse grens. "Het opsporingsbericht heeft snel zijn werk gedaan", zegt Gerry Van Loock van FAST.

Meest gelezen