Van foodtruckfestivals tot hamburgers met Mathieu Terryn & Bockie De Repper: 5 food events die je niet wil missen tijdens het verlengde weekend
Nog geen plannen tijdens het verlengde pinksterweekend? Dan schrijf je deze 5 food events als rasechte foodie graag in jouw agenda. Van foodtrucks vol dumplings en taco’s tot burgerfestivals en een vijfgangendiner van een topchef naar keuze: hier ontdek je waar en wanneer je moet zijn voor al dat lekkers.
1. DRIP
Van vrijdag 3 tot zondag 5 juni geniet je aan het Antwerpse MAS van het streetfood festival DRIP, mee georganiseerd door Bazart-zanger Mathieu Terryn en Bockie De Repper. Bezoekers kunnen er genieten van internationale ketens die voor één keer naar Antwerpen afzakken om unieke hamburgers te presenteren. Bij die hamburger drink je lekkere cocktails, craft beers, natuurwijnen geselecteerd door Druivendoos én dans je mee op muziek.
Tickets en info vind je hier, een toegangsticket kost 25 euro per persoon.
Waar en wanneer?
• 3, 4 en 5 juni aan het MAS op het Antwerpse Eilandje.
2. Fourchette
Het culinair festijn Fourchette brengt getalenteerde topchefs samen die jou een unieke ervaring bezorgen op een geheime locatie in Sint-Denijs-Westrem. Tijdens de drie dagen dat het event duurt, maken verschillende topchefs een vijfgangenmenu klaar. Bij de aankoop van je ticket kies je zélf welke chef voor jou mag koken. Dit jaar heb je de keuze uit de chefs van Vrijmoed, Castor, Publiek, Oak, Carcasse, Rebelle, l’épicerie du Cirque, ‘t Vijfde Seizoen en Bar Bask. Voor het dessert zijn toppattissiers Pierre Marcolini en Joost Arijs van de partij.
Tickets koop je via de website van Fourchette en scoor je voor 105 euro per persoon.
Waar en wanneer?
• 3, 4 en 5 juni in Sint-Denijs-Westrem, vlakbij Gent
3. Foodtruckfestival SMA(A)K
Het foodtruckfestival SMA(A)K strijkt vanaf mei tot eind augustus neer in heel Vlaanderen. Onder andere Oudsbergen, Genk, Ukkel, Grimbergen, Lommel, Halle, Hasselt, Sint-Truiden en Kortenberg zijn al zeker bevestigd voor het aankomende seizoen. Genk is de volgende stad op de planning eind juni, vanaf juli vind je weer élke week een stop. Naast heerlijke streetfood van foodtrucks uit alle windhoeken, ontdek je op SMA(A)K muziek, gezellige zithoeken, sfeerdecoratie, theater en animatie voor jong en oud.
Meer info vind je hier, de toegang tot het foodtruckfestival is gratis.
Waar en wanneer?
• De volledige kalender met data en locaties vind je hier.
4. HAP - Food truck festival
De (aanloop naar de) zomer is vanzelfsprekend het foodtruckseizoen bij uitstek. Net zoals elk jaar vindt ook het HAP - Food truck festival opnieuw plaats op locaties verspreid doorheen het land, om de zonnige dagen vol smaak door te brengen. Van Vilvoorde tot Genk, Mechelen en zelfs Middelkerke: foodies uit heel België krijgen de kans om aan een 25-tal foodtrucks te komen smullen, vergezeld door livemuziek en randanimatie voor jong en oud.
Hier vind je alle informatie, de toegang tot het festival is gratis.
Waar en wanneer?
• 3, 4 en 5 juni in Genk, hier vind je een overzicht van alle locaties en data van het foodtruckfestival.
5. Barrio Cantina
Polé Polé Gent organiseert Barrio Cantina in Brugge en Oostende dit jaar, een gezellige markt waar je een waaier van wereldse gerechtjes kan bestellen. Denk aan: Mexicaanse burrito’s, Vietnamese springrolls, Amerikaanse hamburgers, Thaise dumplings en Polé Polé Mojito’s. Al dat lekkers wordt geserveerd met een streepje muziek op de achtergrond.
Je vindt alle info hier, toegang tot het festival is gratis.
Waar en wanneer?
• 10, 11 en 12 juni in Oostende
• 17, 18 en 19 juni in Brugge
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Mijnenergie
EnergyVision introduceert gratis zonnepanelen met goedkoper stroomcontract: een interessante formule?
-
KIJK. “Normaal is het 200 gram vlees per persoon, nu is dat 400 gram”: eerste echt lenteweekend zorgt voor stormloop in slagerijen
Een stralende dag betekent traditiegetrouw barbecueën en dat merken ze in de slagerijen. Daar lopen dit weekend tot 40 procent meer bestellingen binnen, en wat opvalt: die bestellingen zijn ook groter. “Normaal is het 200 gram vlees per persoon, nu is dat 400 gram”, aldus Luc De Laet van Butcher’s Store in Hove. -
Verrassend: dit is het beste moment om ’s morgens je tanden te poetsen
De ene poetst zijn tanden voor het ontbijt, de andere erna, maar wat is nu eigenlijk de juiste volgorde? En wat als je niét ontbijt? Tandarts Jean-Paul Souffriau van het Verbond der Vlaamse Tandartsen geeft voor eens en altijd het juiste antwoord op de vraag. -
-
PREMIUM
Val je echt af door eerst groenten en daarna pas aardappelen of rijst te eten? Diëtist legt uit
-
PREMIUM
Belgische chef Ben werkt 32 uur minder in Denemarken en verdient evenveel: “Belgische horeca kan hiervan leren”
Vier op de tien werknemers in de Vlaamse horeca is volgens Horeca Vlaanderen op zoek naar meer balans tussen werk en privé. “En dat kan ook écht”, getuigt chef Ben Jacobs die naar Denemarken verhuisde om in het vijfde beste restaurant ter wereld te gaan werken. Wat kan de Belgische horeca leren van de Denen? Hij vertelt zijn verhaal en Jonas Kellens van Dim Dining (*) en Mathias De Caluwe van Horeca Vlaanderen leggen uit wat we hier ook kunnen doen. “Maar er is een addertje.” -
PREMIUM
Waarom je frituurolie volgens nieuwe studie beter niet heropwarmt (en hoe je ziet wanneer de olie slecht is)
Heel wat Vlaamse huishoudens zetten wekelijks frietjes op het menu. Algemeen geldt dat je zes tot acht keer in hetzelfde frituurvet kan bakken, maar volgens nieuw onderzoek vervang je dat vet best toch iets vroeger. “Want bij herhaaldelijk verhitten worden chemische verbindingen gevormd die het risico op bijvoorbeeld alzheimer kunnen verhogen”, zegt professor Yannick Vermeiren. Hij tipt wanneer het écht tijd is voor nieuwe olie en geeft een alternatief. -
Exclusief: al het smakelijke nieuws van HLN Eten elke week in je mailbox
-
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
-
Dit zijn de verschillen tussen Spaanse en Belgische aardbeien (en het is niet alleen de prijs)
Het Belgische aardbeienseizoen staat in de startblokken. Alleen krijgt de Belgische teelt stevige concurrentie van de Spaanse aardbeien. De rode vruchten uit ons land kosten voorlopig tot wel drie keer meer dan de zuiderse exemplaren. Hoe komt dat juist? En zullen de prijzen van Belgische aardbeien zo hoog blijven? “Mogelijk zitten de eerste seizoenspromo’s er al aan te komen.” -
Waarom je het kookvocht van aardappelen niet mag hergebruiken in sauzen of gerechten
Echte kookliefhebbers maken gebruik van het kookvocht van pasta en rijst, om bijvoorbeeld een extra smaakvolle saus te maken. Maar met het kookvocht van aardappelen mag je níét hetzelfde doen, waarschuwt professor en bio-ingenieur Bruno De Meulenaer: “Bij grote hoeveelheden kan dat dodelijk zijn.” -
Gouden Giro
Een garantie op heel wat punten: Tadej Pogacar mikt dit jaar op dubbel Giro-Tour