Van foodtruckfestivals tot hamburgers met Mathieu Terryn & Bockie De Repper: 5 food events die je niet wil missen tijdens het verlengde weekend
Nog geen plannen tijdens het verlengde pinksterweekend? Dan schrijf je deze 5 food events als rasechte foodie graag in jouw agenda. Van foodtrucks vol dumplings en taco’s tot burgerfestivals en een vijfgangendiner van een topchef naar keuze: hier ontdek je waar en wanneer je moet zijn voor al dat lekkers.
1. DRIP
Van vrijdag 3 tot zondag 5 juni geniet je aan het Antwerpse MAS van het streetfood festival DRIP, mee georganiseerd door Bazart-zanger Mathieu Terryn en Bockie De Repper. Bezoekers kunnen er genieten van internationale ketens die voor één keer naar Antwerpen afzakken om unieke hamburgers te presenteren. Bij die hamburger drink je lekkere cocktails, craft beers, natuurwijnen geselecteerd door Druivendoos én dans je mee op muziek.
Tickets en info vind je hier, een toegangsticket kost 25 euro per persoon.
Waar en wanneer?
• 3, 4 en 5 juni aan het MAS op het Antwerpse Eilandje.
2. Fourchette
Het culinair festijn Fourchette brengt getalenteerde topchefs samen die jou een unieke ervaring bezorgen op een geheime locatie in Sint-Denijs-Westrem. Tijdens de drie dagen dat het event duurt, maken verschillende topchefs een vijfgangenmenu klaar. Bij de aankoop van je ticket kies je zélf welke chef voor jou mag koken. Dit jaar heb je de keuze uit de chefs van Vrijmoed, Castor, Publiek, Oak, Carcasse, Rebelle, l’épicerie du Cirque, ‘t Vijfde Seizoen en Bar Bask. Voor het dessert zijn toppattissiers Pierre Marcolini en Joost Arijs van de partij.
Tickets koop je via de website van Fourchette en scoor je voor 105 euro per persoon.
Waar en wanneer?
• 3, 4 en 5 juni in Sint-Denijs-Westrem, vlakbij Gent
3. Foodtruckfestival SMA(A)K
Het foodtruckfestival SMA(A)K strijkt vanaf mei tot eind augustus neer in heel Vlaanderen. Onder andere Oudsbergen, Genk, Ukkel, Grimbergen, Lommel, Halle, Hasselt, Sint-Truiden en Kortenberg zijn al zeker bevestigd voor het aankomende seizoen. Genk is de volgende stad op de planning eind juni, vanaf juli vind je weer élke week een stop. Naast heerlijke streetfood van foodtrucks uit alle windhoeken, ontdek je op SMA(A)K muziek, gezellige zithoeken, sfeerdecoratie, theater en animatie voor jong en oud.
Meer info vind je hier, de toegang tot het foodtruckfestival is gratis.
Waar en wanneer?
• De volledige kalender met data en locaties vind je hier.
4. HAP - Food truck festival
De (aanloop naar de) zomer is vanzelfsprekend het foodtruckseizoen bij uitstek. Net zoals elk jaar vindt ook het HAP - Food truck festival opnieuw plaats op locaties verspreid doorheen het land, om de zonnige dagen vol smaak door te brengen. Van Vilvoorde tot Genk, Mechelen en zelfs Middelkerke: foodies uit heel België krijgen de kans om aan een 25-tal foodtrucks te komen smullen, vergezeld door livemuziek en randanimatie voor jong en oud.
Hier vind je alle informatie, de toegang tot het festival is gratis.
Waar en wanneer?
• 3, 4 en 5 juni in Genk, hier vind je een overzicht van alle locaties en data van het foodtruckfestival.
5. Barrio Cantina
Polé Polé Gent organiseert Barrio Cantina in Brugge en Oostende dit jaar, een gezellige markt waar je een waaier van wereldse gerechtjes kan bestellen. Denk aan: Mexicaanse burrito’s, Vietnamese springrolls, Amerikaanse hamburgers, Thaise dumplings en Polé Polé Mojito’s. Al dat lekkers wordt geserveerd met een streepje muziek op de achtergrond.
Je vindt alle info hier, toegang tot het festival is gratis.
Waar en wanneer?
• 10, 11 en 12 juni in Oostende
• 17, 18 en 19 juni in Brugge
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Spaargids.be
Geniet jij al optimaal van deze fiscale voordelen voor je woning en schuldsaldoverzekering?
-
PREMIUM
Luc Bellings test 10 keer balletjes in tomatensaus en deelt een 0/10 en 8/10 uit: “Lekkere vleessmaak en goed gekruide saus”
Gehaktballetjes in tomatensaus is één van de lekkerste Vlaamse klassiekers. Maar welke kant-en-klare variant uit de supermarkt is een even smakelijk alternatief? Sterrenchef Luc Bellings proeft tien bereidingen en buist de helft. Echt lekker gehakt en een geslaagde saus? Dat vindt hij maar bij één product: “Dit zouden ze zelfs geen balletjes in tomatensaus mogen noemen, het zouden vegetarische balletjes kunnen zijn.” -
PREMIUM
Annelies heeft vorm van ontstekingsreuma en is pijnvrij dankzij plantaardige voeding: kan je de ziekte ‘wegeten’?
Na de geboorte van haar dochter kreeg auteur Annelies Van Mol last van onverklaarbare ontstekingen en pijnen. Het bleek de ziekte van Bechterew te zijn, een vorm van ontstekingsreuma. Omdat ze zich niet goed voelde bij de medicijnen die ze moest nemen, begon ze oplossingen te zoeken via voeding. Een plantaardig dieet slaat momenteel aan om medicatie- en pijnvrij te blijven. Reumatoloog Philippe Caron (UZ Gent) vertelt hoe voeding bij dit soort aandoeningen kan helpen. En is dat de enige oplossing? -
-
PREMIUM
“We rijden er speciaal van Aalter naar Oostende voor”: 10 BV’s verklappen hun weloverwogen bestelling bij de frituur
-
SOS Piet XL stoomt je vanaf vanavond klaar voor het barbecueseizoen: “Zo maak je perfect gelakte ribbetjes!”
Vanaf zondag 28 april trekt HLN-chef Piet Huysentruyt op pad door Vlaanderen in een speciaal barbecueseizoen van SOS Piet XL. “Wat hebben we geleerd vandaag", klinkt standaard na zijn tips waarmee hij ieders kookproblemen oplost. Deze keer gaat hij kijken hoé je die perfecte zoutkorst op je dorade krijgt, of een heerlijk varkenshaasje op de grill bakt.Dorade in zoutkorst, veel te zout en veel te papperig. Vanboven niet helemaal hard geworden zoals het moet. -
Jobat
Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit. -
Wat mag in de microgolfoven en wat niet? Dankzij dit simpel trucje weet je altijd het antwoord
-
PREMIUM
Moet je oude bieren écht weggieten zoals in ‘Alles mag weg’? Biersommelier legt uit welke bieren lang goed blijven
-
PREMIUM
Zo maak je de lekkerste vol-au-vent volgens Piet Huysentruyt: “Voor de balletjes is dit soort gehakt de beste keuze”
Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer en op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat je saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt zijn essentiële tips en noemt de 3 meest gemaakte fouten, zodat jouw koninginnenhapje niet meer kan mislukken. “Als je zo’n kip gebruikt, krijg je taai vlees.” -
vtwonen
Met deze tips blijft je basilicumplant voortaan wél in leven
De basilicumplant: onmisbaar als je van Italiaans eten houdt én een groene sfeermaker op het keukenblad. Tenminste… voor zolang het duurt. Want zo’n plant in leven houden blijkt niet altijd even gemakkelijk. Daarom doet vtwonen.be je hieronder vijf toptips cadeau. -
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike