Dit schattige talentje herkent nu al eerste drugs

© rr

Beau, de pup die op acht weken oud bij hondenmeester Patrice van Politie Leuven begon aan haar opleiding tot drugshond afgelopen zomer, kan intussen al haar eerste drug opsporen.

hsb

Beau was niet de eerste pup die Patrice probeert op te leiden tot drugshond. Eerdere pogingen met andere honden waren telkens mislukt, en telkens moest de hondenmeester na enkele maanden besluiten dat zijn pup nooit een goede drugshond zou worden. Beau is intussen bijna acht maanden uit en deze keer lijkt de opleiding tot drugshond wel te lukken. “Met Beau gaat voorlopig nog alles naar wens”, laat Patrice weten. “De eerste stapjes naar het aanleren van drugs zijn gezet. Ze kan al in beperkte mate heroïne zoeken en aanduiden door er met haar snuit naar te wijzen. Eens ze de geur door en door kent, start ik met het aanleren van een volgende geur.”

Huidige drugshond bijna met pensioen

Goed nieuws dus, want de huidige drugshond van de Leuvense politie, wordt zo stilaan al wat ouder. Daarom koos Patrice zelf een pup uit die hij al de eerste lessen meegeeft zoals gewenning aan drukke plaatsen.

Eens Beau oud genoeg is voor de officiële training, krijgt ze die in een speciaal trainingsprogramma. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, worden de honden daar niet verslaafd gemaakt aan drugs, maar leren ze dat ze beloond worden als ze een bepaald signaal geven wanneer ze de geur herkennen.

Pas als Beau de juiste zoekdrift en dat signaal onder de knie heeft, kan ze Joy opvolgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen