Politierechter spot met beveiliging gerechtsgebouw: "Kan uw cliënt hier de camera's ook eens nakijken"

© wjn

De diefstal van de portefeuille, de iPad en de iPhone van politierechter Mireille Schreurs, afgelopen maandag uit haar kantoor in het Aalsters gerechtsgebouw, heeft tijdens de zitting van de politierechtbank gisteren nog wat stof doen opwaaien.

wjn

Collega-politierechter Peter D'Hondt sneerde in geheel eigen stijl naar de povere beveiliging van de politierechtbank. Toen F.L. voorkwam en de advocaat van de man pleitte dat haar cliënt instond voor het onderhoud van de gebouwen van Financiën zag de rechter zijn kans. “Ach zo! Doet uw cliënt het onderhoud van dit gebouw dan ook? Kan hij dan de camera's hier eens nakijken? Het schijnt dat die niet werken” De rechter had zijn portefeuille en iPhone trouwens duidelijk zichtbaar naast hem op tafel gelegd. “Dat is veiliger dan hier in de bureaus boven, nietwaar?”

LEES OOK: VIDEO. Je moet het haar nageven: deze 23-jarige dievegge heeft tonnen lef

F.L. kreeg een stevige straf voor dronken sturen, het weigeren van de bloedproef en het niet in de hand houden van zijn voertuig. Hij moet 4.800 euro boete betalen, kreeg twee keer zes maanden rijverbod en moet alle proeven afleggen. Een tweede sneer naar de beveiliging kwam er toen een glas leek te breken net buiten de rechtszaal. “Kijk, dat zal onze camera zijn die gevallen is. Nu is hij pas écht kapot.” Hilariteit alom.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen