Het We R Young-festival in Hasselt werd stilgelegd na verschillende meldingen van 'needle spiking'.
Volledig scherm
Het We R Young-festival in Hasselt werd stilgelegd na verschillende meldingen van 'needle spiking'. © Marco Mariotti

“Urineresultaten zijn allemaal negatief”: geen concrete aanwijzingen van 'needle spiking' op Hasselts festival

HasseltVan de vier tienermeisjes die woensdagavond in het Jessaziekenhuis zijn opgenomen na een mogelijk incident met ‘needle spiking’ op het festival ‘We R Young’ is niemand geïntoxiceerd met drugs. Eén meisje meende een prik te hebben gevoeld, maar een effectieve verwonding blijkt niet zichtbaar en is moeilijk te achterhalen. “De secundaire gevolgen zoals flauwvallen en hyperventileren door paniek op zo’n festival zijn evenzeer ernstig te nemen”, zegt hoofdarts Jos Vandekerkhof van het Jessaziekenhuis. Op last van het parket van Limburg zijn 5 bloedstalen afgenomen voor verder toxicologisch onderzoek.

17 reacties

  • Luc Vanderkelen

    2 jaar geleden
    Remenber de massahysterie ergens eind jaren 90 met Coca Cola
  • carine vansteenkiste

    2 jaar geleden
    Ik vraag mij af of het nodig is dat er al festivals zijn voor 12 tot 16 jarigen. Zo kan men verder gaan en deze al organiseren voor 10 tot 12 jarigen. Men kan er precies niet vroeg genoeg aan beginnen.
  • Danny Bottelier

    2 jaar geleden
    Ik vraag me af waarom iemand dat zou doen. De dader moet spuiten kopen en product om er in te doen en wat levert het op voor hem/haar/x?
  • Berle Boffums

    2 jaar geleden
    Inderdaad, pure massahysterie. Herinner u de nachtspelen bij scouts of chiro. Iemand meende in het bos een schim te zien, en 30 minuten later had de ganse groep een "weerwolf" gespot.
  • Wim Offermans

    2 jaar geleden
    Ze waren wel op tijd thuis, zonder morren.
  1. Nederlandse oplichtersbende viseert senioren in heel Vlaanderen: “Hun jongste slachtoffer was 67 jaar, hun oudste 101 jaar”
    PREMIUM

    Nederland­se oplichters­ben­de viseert senioren in heel Vlaanderen: “Hun jongste slachtof­fer was 67 jaar, hun oudste 101 jaar”

    Een buit van ongeveer 58.000 euro, maar daar werden wel tal van senioren - waaronder zelfs een vrouw van 101 lentes - de dupe van. Acht leden van een Nederlandse criminele organisatie moesten zich vandaag voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor helpdeskfraude en konden op weinig mildheid van de openbare aanklager rekenen: “Er zijn altijd gradaties in dossiers, maar u richten tot de meest kwetsbare personen in onze samenleving, getuigt van lafheid.”
    Hasselt
  2. LEVENSVERHAAL. Bert ‘Bèr’ Schoofs (98) was de oudste bakker van het land: “Papa’s geschrift was onleesbaar, maar zijn taarten... wát een millimeterwerk”
    PREMIUM

    LEVENSVER­HAAL. Bert ‘Bèr’ Schoofs (98) was de oudste bakker van het land: “Papa’s geschrift was onleesbaar, maar zijn taarten... wát een millimeter­werk”

    “Toen hij 92 jaar was, vonden we het tijd voor hem om te stoppen in de bakkerij. Maar eigenlijk hadden we hem moeten laten doorgaan.” Twee weken geleden ging de oudste bakker van het land op 98-jarige leeftijd heen. Bakker Bert Schoofs uit Zonhoven – ook wel bekend als bakker Bèr – had een rijk gevuld leven dat hem van Limburg naar Brussel en terug bracht. “Éclairs en rijsttaartjes, dat vond hij te gewoontjes. Verfijnde patisserie was helemaal zijn ding”, vertelt zoon Luc Schoofs. Een portret van een vakman die een meester was in zijn stiel, maar ook enorm van het leven genoot en zelfs vorig jaar nog op de weide van Pukkelpop stond.
    Zonhoven